Instanta din Italia: Salutul Roman nu este crima. Doi membri CASA POUND au fost ACHITATI

Acuzati de apologia fascismului deoarece au facut salutul roman pe durata comemorarii pentru Sergio Ramelli, Enrico Pedenovi and Carlo Borsani in 2014, doi militanti ai Casa Pound din Milan au fost achitati de Curtea de Apel, concluzionandu-se ca nu se poate vorbi despre o infractiune in acest caz.

„Nu este clar dacă comportamentul lor a trecut frontiera de comemorare si a ajuns la un comportament difuziv” , spune judecătorul  Meneghini. Și asta a fost de ajuns pentru ca cei doi militanți sa evite o sentință de șase ani luni de închisoare, solicitata de către Procurorul General Annunziata Ciavarolo.

 În urma apelului procurorul a susținut „existența inculpaților în voința difuziv a ideologiei fasciste, intrinsec legată de modul memorial demonstrativ” pentru cele două CasaPound.

 Un alt punct de vedere al judecătorilor, că, în cazul în care el a fost refuzat de hartuire comportamentul deținut de cei doi inculpați, însă, motive de a vorbi fascismului nu sunt îndeplinite infracțiuni scuze. „Ele apar, totuși dubioase voința și capacitatea difuziv a evenimentului în sine.”

Sursa: IlGiornale.it

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s