Petitie pentru interzicerea taberei E.M.I. Tabor din Romania

În atenția MINISTERULUI PUBLIC / a Parchetului de pe langă Înaltă Curte de Casație și Justiție  

  Semnatarii prezentei petiții solicită, în temeiul Art. 1 (1) al Constituției României privind suveranitatea Romaniei, . al Art. 405 din Noul Cod Penal actualizat în 2015 prin Legea 286/2009, autosesizarea Ministerului Public în vederea inițierii demersului legal de dizolvare pe cale judecătorească a Taberei E.M.I Tabor, tăbăra de vară  Erdélyi Magyar Ifjak din România. În Fiecare an în luna august, în orașele majoritar maghiare din Transilvania are loc o întâlnire națională la care sunt invitați membri ai organizațiilor separatiste din Ungaria, printre care membri ai partidului radical JOBBIK, acest partid având numeroși simpatizanți maghiari în Transilvania; organizația HVIM din Ungaria, cu filială în Transilvania, membri ai organizațiilor maghiare radicale din România (filiale ale JOBBIK si HVIM), printre care și membri de partide politice (Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania, UDMR/RMDSZ, Partidul Civic Maghiar).  

  În cadrul acestei tabere au loc concerte de muzică unde cântă formații străine având versuri care incită la ura împotriva românilor, la lupta împotrivă românilor si pentru anexarea Transilvaniei către Ungaria, Karpatia fiind una dintre aceste formații. De asemenea, este cunoscut și faptul că această tabără este un loc de întâlnire pentru pregătirea militară, tinerii făcând instruire la poligonul de tragere.  Tot în cadrul acestei tabere temele principale sunt autonomia orașele Harghita, Covasna și Mureș precum și unirea Transilvaniei cu Ungaria.

  Acest demers contravine Art. 405 Noul Cod Penal care stipulează următoarele: „(1) Propaganda pentru război de agresiune, precum și răspandirea de știri tendențioase sau inventate, în scopul provocării unui război de agresiune, se pedepsesc cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi. (2) Cu aceeași pedeapsă se sanctionează faptele prevăzute în alin. (1), săvarsite în scopul provocării unui război de agresiune împotriva României sau a unui conflict armat intern.” De asemenea acest demers contravine și Art. 30 (7) și (8) din Constituția României privind limitele libertății de exprimare și care stipulează următoarele: „Art.30 (7) Sunt interzise de lege defăimarea tării și a națiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură natională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violentă publică, precum și manifestările obscene, contrare bunelor moravuri. (8) Răspunderea civilă pentru informația sau pentru creația adusă la cunostintă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condițiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege.”

 Considerăm că desfășurarea în continuare acestei tabere este un atentat la adresă suveranității, independenței, indivizibilității, a unității teritoriale a României, cu atât mai mult în contextul în care membri ai organizațiilor HVIM sunt anchetați pentru atentate teroriste împotriva României, aveți în vedere cazul Beke Istvan.

Cerem, în consecinţă, autorităţilor să constate faptele şi să aplice prevederile legale cuvenite.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s