Organizatii civile de prevenire a infractiunilor din Europa pana in SUA

crime-300x95

Scriem acest articol ca urmare a unor acuze aberante elaborate de infierbantati de diferiti ONG-isti infierbantati, dar  si  de neo-hortistii UDMR-isti care ii compara pe membri PRU cu membrii SS din cauza ca vor sa previna infractiunile.

Ce ascund acesti indivizi este ca din Europa pana in SUA exista si functioneaza legal asemenea organizatii de prevenire a infractiunilor: in Norvegia exista Natteravnene (romana: Corbii Noptii) infiintata inca din anii 1990. In Anglia exista organizatii ca Crimestoppers  – infiintata in 2003, Neighbourhood Watch, PubWatch – infiintata in  anii 1990, existand chiar si organizatii ale minoritatilor etnice cum este cazul organizatiei Shomrin/Schmira (romana: „Supraveghetorii”, „Gardienii”) cu rol de raportare a vandalizarii, atacurilor anti-Semite, talhariilor, jafurilor.

In Indonesia functioneaza organizatia Senkom Mitra Polri (romana: „Partenerii Politiei din Senkom) cu rol de informare a autoritatilor privind activitatile infractionale.
◾Senkom Bali
Senkom Denpasar
Senkom Bangkalan

In Canada functioneaza organizatia Block Parent Program avand rolul de prevenire a infractiunilor privind in special siguranta copiilor.

In Israel putem vorbi de „Garda Civila„(Ebraica: משמר אזרחי, Mishmar Ezrahi‎), abreviata in ebraica sub forma Mash’az (משא”ז) este o organizatie de voluntariat formata din cetateni israelieni care ofera asistenta zilnica muncii Politiei. Aceasta este o subdiviziune a Politiei Israelieni.

SUA are cea mai veche traditie privind patrulele civile, organe care colaboreaza strans cu Politia in vederea apararii si prevenirii crimei. Cele mai cunoscute astfel de organizatii sunt: National Neighborhood Watch Program, Guardian Angels, Citizen Observer, Crimestoppers (prezenta si in Marea Britanie si in  Australia),  National Night Out – National Association of Town Watch.

National Neighborhood Watch Program (cunoscut anterior ca USAonWatch.org) este un program de monitorizare a cartierelor care functioneaza  sub  conducerea Citizen Corps, care se concentrează pe zonele rezidențiale prin implicarea cetățenilor. Inițial dezvoltat la sfârșitul anilor 1960, „Asociatia șerifului Nationala (NSA) a creat oficial Programul Național de Vecinătate Watch în 1972 pentru a ajuta cetățenii și de aplicare a legii. Scopul actual este incurajarea implicarii cetatenilor in prevenirea infractionalitatii.
-Site Oficial: http://www.nnw.org/

Guardian Angels este o organizație internațională de voluntariat non-profit de persoane cu rol de prevenire care patruleza neinarmate. Organizația Guardian Angels a fost fondata la   13 februarie 1979 în New York City de Curtis Sliwa și are mai mult de 130 filiale in intreaga lume. In ce tari mai activeaza: Japonia, Israel, Marea Britanie, Africa de Sud, Canada, Noua Zeelanda, Filipene, Mexic, Australia, Italia.

Sliwa creat inițial organizația pentru a combate violența pe scară largă și a criminalității pe sistemul de New York City Subway. Organizația a instruit inițial membri să facă arestări cetățenesti pentru crime violente. Patrulele de organizare pe străzi și cartiere  oferă, de asemenea, programe de educație și ateliere de lucru pentru școli și întreprinderi.
– Site Oficial:

Alte organizatii identice:
„Guardia Civil” – Spania

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s