GENDERDOC-M sau echipa pentru homosexualizarea REPUBLICII MOLDOVA

ALEXEI MARCICOV

Este fondatorul Centrului de informaţii GENDERDOC-M, de la fondarea organizaţiei și pînă în prezent, el este ales, aproape în unanimitate, președinte, redactor șef al revistei „Oglindă”, revistă, care informarează despre situaţia persoanelor LGBT din Republica Moldova. Alexei este, nu numai, fondatorul și inspirator al ONG-ului, el, de asemenea, se ocupă, în mod activ, de punerea în aplicare a programelor strategice și a proiectelor GENDERDOC-M, care sunt în curs de desfășurare si este consultant în domeniul politicii de informare. Colaborează cu mass-media din Republica Moldova, organizează publicarea materialelor tipărite de organizaţie și organizează activitatea mass-media a centrului (revista „Oglindă” si site-ul GDM.MD ), organizator al primului festival Pride din Republica Moldova. De asemenea, conduce grupul de suport pentru gay-ii de vârsta a treia. alexei.marcicov@gdm.md /373/ 22 28 88 60

 

Svetlana Clivadă  – Psiholog Activează în Centrul de informaţii GENDERDOC-M din anul 2007. Înainte de a deveni un angajat al organizaţiei, a fost un membru al reţelei de psihologi și mai târziu, un membru al Senatului organizaţiei. A absolvit Facultatea de Filosofie și Psihologie, specialitatea: „Psihologie” și Master la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova (ULIM), în „Psihologie”. Din anul 2000, ocupă postul de lector la Universitatea Internaţională din Moldova (ULIM), la Facultatea de „Psihologie și Asistenţă Socială.”. Este specializată în psihologie comportamentală-cognitivă (PCC), terapie de scurtă durată axată pe soluţie (TSDAS) și terapia de desensibilizare si reprocesare prin mişcarea ochilor (EMDR). În centrul GENDERDOC-M, oferă consultaţii individuale, training-uri, seminarii și întâlniri a grupului de ajutor reciproc pentru parinţii LGBT.

svetlana.clivada@gdm.md 373/ 22 28 88 61
 
Natalia Esmanciuc A început activitatea în cadrul Centrului de Informații „GENDERDOC-M” în 1998. Pe parcursul mai multor ani, a coordonat activitatea de voluntariat în cadrul organizaţiei, în timp ce lucra cu Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului din Moldova. În 2001, s-a mutat la Centrul GENDERDOC-M la postul de asistent administrativ. A fost implicată în formarea bibliotecii Centrului și în lucrul cu beneficiari. În 2006, a fost numită coordonatoarea Programului Regional, în cadrul căruia, a dezvoltat mișcarea LGBT și relaţiile cu alte organizaţii în diferite regiuni ale ţării. În 2008, Natalia a devenit coordonatoarea Programul Dezvoltarea Capacităţii Organizaţiei, desfășurând evenimente, seminare și instruiri pentru comunitatea LGBT, precum și pentru specialiști în diverse domenii, atât în ​​Republica Moldova, cât și în alte ţări din CSI și Georgia. În 2011, a condus Programul Sănătatea și Bunăstarea Socială a Comunităţii LGBT, a desfășurat seminare și instruiri pentru studenţii din diferite universităţi și experţi în diferite domenii, legate de aspectele de bază ale orientarii sexuale și identitatii de gen. A dezvoltat grupul de ajutor de la egal la egal pentru părinţii persoanelor LGBT, a monitorizat mass-media din Republica Moldova. Din anul 2014 este Coordonatoarea Centrului Comunitar.

natalia.esmanciuc@gdm.md 373/ 22 28 88 61
ELENA MITIEVA, CONTABIL-SEF
Lucrează în funcţie de contabil-șef, de la înfiinţarea organizaţiei. A absolvit Facultatea de Economie a Universităţii Agrare de Stat din Moldova, specialitatea: „Contabil-economist”. Începând cu anul 1998, este angajată drept contabil în prima revistă LGBT: „Oglindă”. În Centrul de informaţii GENDERDOC-M este implicată în contabilitate și gestiunea financiară (declaraţiile publice și fonduri alocate) și, de asemenea,  activează drept office manager (de cumpărare și de livrare a imobilizărilor corporale la organizaţie; de logistica și seminarilor și training-urilor)

elena.mitieva@gdm.md
 
Veaceslav Mulear  
Activează în organizaţia din anul 2007, înainte de aceasta, timp de cinci ani, a fost voluntar a centrului. Și-a început cariera profesională, în organizaţie, ca asistent în Programul de Sănătate și Asistenţă Socială LGBT. În 2011 a fost promovat în postul de coordonator al evenimentelor de sănătate, în cadrul aceluiași program. Începând cu 2014 a preluat postul de coordonator al programului de sănătate LGBT. În cadrul programului, este responsabil de prezentarea centrului de informaţii GENDERDOC-M și de promovarea intereselor și drepturilor LGBT și CSM în Consiliul Naţional de Coordonare a TB și SIDA. Este coordonatorul lucrărilor de outreach, organizează seminare și training-uri cu privire la sănătatea sexuală pentru comunitatea LGBT și MSM, prestează servicii de consiliere și testare voluntară HIV pentru bărbaţii gay şi MSM, dezvoltă reţeaua regională de profesioniști din domeniul sănătăţii . În 2011, a fost distins cu diplomă de onoare „Pentru merite deosebite și implicarea în răspunsul naţional la HIV/SIDA pentru anul 2011” și cu statueta „Panglica Roșie”, de către Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova, în colaborare cu campania UNAIDS Moldova «Mondiala Anti-SIDA» în Republica Moldova și reţeaua „Y – PEER Moldova» .

veaceslav.mulear@gdm.md /373/ 22 28 88 61
  Andrei Verbenco A intrat în organizaţie în 2002, ca voluntar în timpul desfășurării festivalului anual „Curcubeu peste Nistru”. În 2008, a fost admis în rîndurile centrului, în calitate de asistent tehnic. În 2011, în afară de activitatea sa de bază, a devenit implicat în dezvoltarea resurselor web a organizaţiei. Un an mai târziu, a fost transferat pentru poziţia de administrator de sistem al Centrului. Ca parte a activităţii sale, este responsabil de asigurarea funcţionării eficiente a resurselor web a organizaţiei, actualizarea informaţiilor de pe site-ul oficial, întreţinerea calculatoarelor și a reţelelor de calculatoare a centrului.

andrei.verbenco@gdm.md 373/ 22 28 88 62
 
Anastasia Danilova  – directoare executive
Pentru prima data, s-a adresat organizaţiei în 2004, pentru susţinere, după ce a suferit de discriminare pe motive de orientare sexuală. Începând cu anul 2005, este un voluntar activ in programul dedicat activismul femeilor, ca urmare a început să activeze în calitate de coder în revista pentru femeile lesbiene si bisexuale „Tema”. În 2007, a ​​fost numită coordonatoarea Programului dedicat activismului feminin. Din aprilie 2010, este directoarea executivă a organizaţiei. Este responsabilă de managementul financiar al Centrului, managementul resurselor umane și controlează activităţile generale a organizaţiei. Reprezintă organizaţia la diverse seminare, conferinţe, în relaţiile cu autorităţile publice, ONG-uri internaţionale și locale .

anastasia.danilova@gdm.md /373/ 22 28 88 61
 
Angela Frolov
Coordonatoare de Program Lobby și Advocacy a Drepturilor LGBT Activează în organizaţie din 2006: a începul să se implice activ în demersul centrului, în calitate de voluntar a programului dedicat activismului femeilor; în 2007, a preluat postul de asistent în programele de lobby și susţinere a drepturilor LGBT; în 2010 a fost promovată în funcţia de coordonatoare a programului de lobby și susţinere a drepturilor persoanelor LGBT. Coordonează activitatea generala a programului, reprezintă interesele organizaţiei la nivel naţional și internaţional, desfășoară consultări iniţiale, cu privire la discriminarea și încălcarea drepturilor omului bazate pe orientarea sexuală și identitatea de gen, redirecţionează beneficiari pentru a obţine consiliere juridică către un avocat profesionist. Coordonează activitatea de informare a organizaţiei și propune o evaluare de expert asupra situaţiei drepturilor omului pentru persoanele LGBT din Republica Moldova .

angela.frolov@gdm.md /373/ 22 28 88 61

Artiom Zavadovschi

Coordonator de Program Dezvoltarea Comunității LGBT În 2006, a trecut, pentru prima dată, pragul Centrului de informaţii „GENDERDOC-M”, folosind serviciile oferite de acesta. În 2007, se implică activ în activităţile organizaţiei, în calitate de voluntar. Dupa ce a absolvit Institutul de Relații Internaționale din Moldova, a fost angajat drept asistent în cadrul Programului Lobby și Advocacy a drepturilor persoanelor LGBT. Începând cu luna ianuarie 2014, ocupă postul de coordinator al Programului Dezvoltarea Comunităţii LGBT – una din priorităţile Centrului pentru următorii trei ani. Organizează activităţi de informare și educaţionale pentru persoanele LGBT din Chișinău și alte orașe din Republica Moldova. În decembrie 2012, a devenit unul dintre premianţi ai Premiului în domeniul Drepturilor Omului, acordat de reprezentanţa ONU în Republica Moldova, pentru curajul remarcabil în promovarea și apărarea drepturilor omului.

artiom.zavadovschi@gdm.md /373/ 22 28 88 61
CINE SUNT PARTENERII SEXUALI AI ACESTOR FLACAI?
parteneri
Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s