CETATENII AU DREPTUL LA AUTO-APARARE: INFIINTATI PATRULELE CIVILE DUPA MODEL AMERICAN!

Un criminal recent ieşit din închisoare jefuieşte locuinţe în Constanţa

Un individ care a stat în închisoare aproape un deceniu pentru că a omorât un om, fură acum din casele constănţenilor, împreună cu iubita lui şi un amic. Toţi trei au fost prinşi „în acţiune“, în noaptea de joi spre vineri, în zona Big din municipiul Constanţa.

Constănţenii sunt disperaţi: hoţii iau la rând maşinile, le sparg geamurile sau le forţează încuietorile, intră în locuinţe, fără să se mai preocupe prea mult dacă sunt sau nu proprietarii acasă şi fură tot ce le pică în mână. În cele mai multe cazuri, spun oamenii legii, autorii sunt minori. Mai sunt însă şi făptaşi adulţi, care au un trecut infracţional bogat. O astfel de grupare a ajuns pe mâinile poliţiştilor în noaptea de joi spre vineri.

Era ora 3,00, când patrula formată dintr-un poliţist de la Secţia 4 şi un militar de la Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis” a observat, în apropierea unui bloc de pe strada Dezrobirii, din zona Big, trei indivizi cu mai mulţi saci de rafie. Cei trei – care s-au dovedit a fi o femeie şi doi bărbaţi – tocmai jefuiseră două boxe de la parterul blocului unde au fost prinşi. Drept pentru care, suspecţii şi „captura” lor au fost duşi la secţie şi o amplă anchetă a fost demarată.

Şi-a omorât prietenul cu care stătea în canalizare

Cercetările au stabilit că suspecţii sunt vechi „clienţi” de-ai oamenilor legii. Capul răutăţilor era Ionel Grigoraş, de 34 de ani, din Călăraşi, ce are un trecut întunecat. În 1999, trăia în canalizările din municipiul Constanţa şi pe fondul consumului de droguri şi-a omorât un amic. Pentru fapta comisă a stat închis până în 2009. A ieşit doar pentru a se întoarce pe străzi şi pentru a fura, aşa că în 2012 a ajuns înapoi după gratii, pentru încă doi ani, pentru furturi. A fost eliberat pe 6 august, iar de atunci s-a întors la vechile obiceiuri. De data aceasta, este însoţit de concubina lui, Gica Oprea, de 35 de ani, din comuna constănţeană Deleni – şi ea anchetată în trecut pentru furturi din societăţi comerciale, şi de un amic, Vasile Gabriel Dănilă, de 21 de ani – cercetat în alte dosare pentru complicitate la furt.

Cu toţii îşi fac veacul pe străzile municipiului şi mai ales în zona depoului CFR. Cât priveşte furturile, susţin cu năduf că „dă sărăcie furăm, de aia!”. De altfel, din boxele prădate au luat produse alimentare, seturi de pahare, componente IT, aparatură electronică, produse de curăţenie etc.

Deşi în prezent sunt acuzaţi de o singură spargere, poliţiştii susţin că desfăşoară cercetări pentru a stabili întreaga activitate infracţională şi a stabili, cu exactitate, ce alte furturi au comis.

„Câştigam 80 de lei pe zi, în parcările din Bucureşti“

În faţa aparatelor de fotografiat şi a camerelor de filmat, cei trei s-au arătat intimidaţi. „De ce să ni se vadă feţele? Lăsaţi, sunt alţii care fură mult mai multe!”, a susţinut Ionel Grigoraş. Nu recunoaşte nici că a fost închis pentru crimă, nici că ar mai fi comis alte furturi. Din contră, susţine că ar fi muncit la Bucureşti. „Am muncit opt luni, gunoier, dar am fost dat afară pentru că nu aveam acte de identitate”, susţine bărbatul. E drept, a lucrat doar opt luni, dar în restul timpului a făcut bani prin alte metode, nu ilegal! Cum? „Stăteam în parcarea hipermarketurilor în Bucureşti şi strângeam cei 50 de bani pe care-i uitau oamenii în cărucioarele de cumpărături. Câştigam bine, câte 70 – 80 de lei pe zi, mai ales vineri şi sâmbătă”, a continuat suspectul.

Atât el, cât şi complicii lui au fost reţinuţi de oamenii legii. Vineri dimineaţă, la sediul unităţii de poliţie a ajuns şi proprietarul unei părţi din bunuri, pentru a le recupera. Le-a mulţumit poliţiştilor pentru că i le-au găsit atât de repede. E drept, prejudiciul nu este mare, dar achiziţionarea unei noi aparaturi electronice sau a altor produse, fie ele şi alimentare, reprezintă un efort pentru bugetul unui constănţean cu un venit mediu!

sursa: Cuget Liber

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s