Maghiarii din Transilvania, chemaţi de PCM şi UDMR la un miting „pentru respectarea Proclamaţiei de la Alba Iulia”

Maghiarii din Transilvania, chemaţi de PCM şi UDMR la un miting "pentru respectarea Proclamaţiei de la Alba Iulia" 482

Foto: Agerpres

PCM şi UDMR vor organiza, la sfârşitul lunii noiembrie, un miting în Sfântu Gheorghe, la care sunt aşteptaţi zeci de mii de maghiari din Transilvania, pentru a cere respectarea Proclamaţiei de la Alba Iulia, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef.
   
Kulcsar Terza Jozsef a subliniat că liderii locali al PCM şi UDMR au ajuns la un consens cu privire la organizarea acestei manifestaţii „apolitice” în Piaţa  „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, informează Mediafax.
   
„Dorim o manifestare apolitică, important este ca împreună să transmitem mesajul nostru puterii de la Bucureşti să respecte fiecare punct al Proclamaţiei de la Alba Iulia din 1918. Interesul nostru este ca acest mesaj să ajungă nu numai la Bucureşti, ci şi la Bruxelles şi Strasbourg”, a spus Kulcsar Terza.
   
Preşedintele PCM Covasna a menţionat că mitingul, la care sunt aşteptaţi zeci de mii de maghiari din toată Transilvania, va avea loc în ultimul weekend al lunii noiembrie.
   
„Va fi o amplă mişcare populară, la care aşteptăm zeci de mii de maghiari din Transilvania”, a spus Kulcsar Terza.
   
În luna aprilie, preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, anunţa că a înregistrat o cerere la Primăria Sfântu Gheorghe prin care solicita rezervarea Pieţei „Mihai Viteazul” pentru 1 Decembrie, pentru o demostraţie în cadrul căreia să se solicite „puterii de la Bucureşti să respecte Proclamaţia de la Alba Iulia din 1918, unde s-a promis autonomia”.

Potrivit sursei citate, respectiva cerere a PCM Covasna pentru 1 Decembrie nu a fost încă luată în discuţie, însă primarul municipiului Sfântu Gheorghe Antal Arpad declara ulterior că nu va aproba solicitarea respectivă.
   
Formaţiunile politice maghiare au organizat şi anul trecut mitinguri pentru autonomia „Ţinutului Secuiesc” în 10 martie şi 27 octombrie, la Târgu Mureş şi Covasna, iar în acest an, tot în 10 martie, de asemenea la Târgu Mureş.
 

sursa: Antena3.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s