„Antisemitismul” european forțează evreii să se întoarcă în Israel

Atacurile asupra sinagogilor în Europa și antisemitismul cresc tot mai mult prin demonstrații și prin mesaje pe internet. Motivul nu este numai conflictul actual din Fâșia Gaza. De mai mulți ani, europenii sunt din ce în ce mai ostili față de evrei.

Conform site-ului LaVerdadAhora.com, în ultimele săptămâni atacurile asupra evreilor din Germania au crescut. În timpul demonstrațiilor împotriva intervenției israeliene în Gaza, în Germania, evreii au fost atacați de protestatari prin sloganuri pronunțate antisemitiste. De asemenea, trei tineri arabi au atacat o sinagogă în Wuppertal.

În Marea Britanie, unde sunt peste 260 de mii de evrei, o organizație evreiască a raportat 130 de “incidente antisemite.” În Gateshead patru adolescenți au bătut un rabin, în Belfast manifestanții au aruncat cu pietre într-o sinagogă.

În Franța, opt sinagogi au fost atacate în Paris, lucru care a generat mai multă teamă în rândul evreilor. “Pentru prima dată, am văzut bande care atacau sinagogi. Până atunci, aceste crime au fost comise de către o singură persoană”, a spus Yonathan ARFI, vicepreședintele Federației Evreilor din Franța.

Conflictul din Gaza a generat creșterea antisemitismului. Acest lucru nu este neobișnuit; poliție și organizațiile evreiești pentru drepturile civile au sesizat o creștere considerabilă a incidentelor anti-Semite

sursa: StiriCrestine.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s