Despre „dreapta politica” bazata doar pe interese financiare si dreapta reala, bazata pe jertfa pentru Neam

„Dreapta” politica, o sleahta a celor ce s-au obisnuit sa traiasca din politica si nu mai vor sa se intoarca la profesiile lor. Dupa cum vedeti altele sunt obiectivele asa-zisei „drepte” politice romanesti.
– imbogatirea;
– putere politica;
– interese financiare;
– indiferenta pentru neam si Ţară;
– indiferenta pentru Romanii din Serbia, Ungaria;
– indiferenta fata de Romanii din asa-zisul ţinut secuiesc, unde Românii sunt discriminaţi.

Zorin Diaconescu, fost lider la Miscarea Populara: „Dreapta politică a pierdut mai mult de 7% în 3 luni, dar …cui îi pasă? Aici nu e vorba de stînga sau de dreapta, e vorba de oameni care s-au obişnuit să trăiască din politică şi nu vor să se mai întoarcă la meseriile lor, aşa că trebuie să-şi asigure poziţiile plătite, indiferent de sacrificii.”

Sa citim ce spunea Octavian Goga despre clasa politica romaneasca din vremea lui, opinie care nu e cu nimic diferita de cea de azi.

„Ţară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei… Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoţii improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti… Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală.”

Octavian Goga, 1916, citat în Florin Constantiniu, “O istorie sinceră a poporului român”

Adevarata Dreaptă este reprezentată de formaţiunile naţionaliste, in special de cele neo-legionare, care demonstrează de câte ori pot că nu îmbogăţirea este scopul lor, ci apărarea Neamului şi a Patriei. Căpitanul Corneliu Zelea Codreanu rămâne cel mai elocvent reprezentant al dreptei reale româneşti. Să citim biografia Lui, preluat de pe siteul Codreanu.ro
Cel mai mare dintre sapte fii ai profesorului Ion Zelea Codreanu (în trei rânduri deputat, provenind dintr-o straveche familie de padurari). Strabunicul din partea mamei se numea Adolf Brauner, era bavarez de origine si a ajuns în Bucovina ca functionar vamal pe timpul stapânirii austriece. Acolo s-a casatorit cu Elisabeta Cornea, strabunica lui Corneliu Codreanu.A absolvit Liceul Militar Mânastirea Dealului si Facultatea de Drept din Iasi.În primul razboi mondial îsi urmeaza tatal pe front.În 1919 adera la Garda Constiintei Nationale, organizatie anticomunista condusa de muncitorul iesean Constantin Pancu.Dejoaca cu mult curaj, în 1920, doua actiuni comuniste la Regia din Iasi si la Atelierele CFR Nicolina. Se opune cu succes deschiderii anului universitar fara serviciu religios. Este ales presedinte al Societatii Studentilor în Drept.

La 10 Mai 1922, înfiinteaza Asociatia Studentilor Crestini. În toamna lui 1922 pleaca sa studieze la Berlin si Jena, dar se întoarce în iarna pentru a participa la marile miscari studentesti din Decembrie 1922. Punctul principal al revendicarilor studentesti îl reprezinta numerus clausus, adica limitarea numarului de locuri alocate evreilor în universitati la procentul pe care evreii îl aveau în populatia româneasca.

Împreuna cu profesorul A. C. Cuza, fondeaza, în 1923, Liga Apararii National Crestine.

Organizeaza în acelasi an, împreuna cu Ion Mota, Corneliu Georgescu, Vernichescu, Ilie Gârneata, Radu Mironovici, Leonida Bardac si Tudose Popescu un complot împotriva bancherilor evrei si a capilor coruptiei din lumea politica. Complotul este tradat de clujeanul Vernichescu.

Îl împusca, în legitima aparare, pe prefectul de politie Manciu din Iasi, în 1924. Este achitat un an mai târziu la Turnu Severin.

Întemeiaza la 24 Iunie 1927, împreuna cu Ion Mota, Corneliu Georgescu, Ilie Gârneata si Radu Mironovici, Legiunea Arhanghelul Mihail.

În 1930 organizeaza doua ample marsuri în Basarabia, cu scopul de a potoli agitatiile comuniste. Se constituie organizatia de tineret Garda de Fier.

Este ales deputat de Neamt în 1931.

Initiaza în 1935 Comertul Legionar.

Întemeiaza partidul Totul pentru Tara, ca expresie politica a Miscarii Legionare.

Este arestat în noaptea de 16-17 aprilie 1938 pentru ultragierea lui Nicolae Iorga si este condamnat la sase luni detentie. În luna mai i se intenteaza înca un proces si este condamnat la zece ani munca silnica.

În noaptea de 29-30 Noiembrie 1938 este asasinat de jandarmi împreuna cu Nicadorii si Decemvirii, în timp de erau transportati catre Jilava.

Sa citim si cateva dintre citatele Capitanului

  • De atunci mi s-a înrădăcinat credința care nu mă va părăsi, că cel care luptă, chiar singur, pentru Dumnezeu și neamul său nu va fi învins niciodată.
  • Țara aceasta piere din lipsă de oameni, nu din lipsă de programe.
  • Atâta timp cât va exista pe lume un singur legionar conștient de misiunea lui, Mișcarea Legionarã va fi vie, activă și de neînvins.
  • Clocotește ura în jurul vostru ca marea în jurul unei insule de piatră. Vi se vor întinde paharele de ademenire, politicianismul, prin miile de mijloace, va voi să vă facă trădători,vor curge cuvintele mieroase și promisiunile, minciunile,calomniile. Vor încerca dezbinarea voastră, vor curge deopotrivă asupra voastră amenințările și ura. Veți fi prigoniți. Veți simți amarul nedreptăților. Eu vă strig: nu vă lăsați! Cine vrea să învingă trebuie să știe să rabde. Acum e eroismul răbdării…
  • Ele nu vor avea decât un singur efect: de a acumula în suflet nedreptate peste nedreptate, calomnie peste calomnie, lovitură peste lovitură, durere peste durere. Tineretul acesta le-a răbdat toate, a înăbușit toate în sufletul său. Acum însă, după atâția ani, dacă aș voi să dau un sfat lumii, aș striga: Feriți-vă de cei ce rabdă!
  • O răzvrătire ar fi când nu s-ar ridica în contra organismului, ci mai puțin: când ar sta în propria ei slujbă, când nu s-ar satisface decât pe ea însăși, când n-ar avea altă menire și alt ideal în afară de ea, când ar deveni propriul ei Dumnezeu. Individul în cadrul și în slujba neamului său. Neamul în cadrul și în slujba lui Dumnezeu și a legilor Dumnezeirii. Cine va înțelege aceste lucruri va învinge, chiar de va fi și singur. Cine nu va înțelege, va cădea învins.
  • Fapta, nu vorba – fă, nu vorbi!
Anunțuri