Castrarea chimica, din nou pe masa parlamentarilor: Cum arata noul proiect de lege impotriva pedofililor

 

Mai multi deputati si senatori PSD au depus la Parlament o initiativa legislativa privind castrarea chimica a pedofililor ale caror victime ajung sa moara in urma abuzurilor sexuale.

Astfel, pedofilii ar putea fi obligati sa urmeze un tratament hormonal, iar cei care se vor supune masurii ar putea beneficia de o reducere a pedepsei la jumatate, transmite Digi 24.

Initiatorii proiectului de lege sustin ca masura este una reversibila si ca „prin masura de castrare chimica se intelege inhibarea pornirilor sexuale prin metode chimice a condamnatului gasit vinovat de abuz sexual asupra unui copil minor, in scopul prevenirii unei recidive”.

Proiectul a fost depus pe data de 5 martie si urmeaza sa fie dezbatut in Senat, dupa care si in Camera Deputatilor, care este for decizional.

Printre initiatorii acestui proiect se numara 27 de deputati si senatori social-democrati precum Catalin Radulescu, Ovidiu Iane, Maria Draghici, Petru Andea, Viorel Dragomir, Ion Scheau, Sorin Grindeanu, Constantin Radulescu, Petre Petrescu, Vasile Popeanga, Cristian Rizea, Lucretia Rosca.

Aceasta nu este prima initiativa legislativa privind castrarea chimica initiata de parlamentarii romani.

Senatorul Ciprian Rogojan, mai cunoscut publicului din Romania ca „Cici de la Sistem”, senatorul PSD Gabriela Firea si senatorul Marian Vasiliev au depus, in decembrie 2013, un proiect legislativ similar. Acesta a fost respins de Camera Depuatilor, iar initiatorii au inceput sa studieze legislatia europeana si sa lucreze la revizuirea lui.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s