Noul Cod Penal incurajeaza abuzurile sexuale asupra copiilor si reduc femeile la simple obiecte sexuale

Noua legislaţie penală care a intrat în vigoare de sâmbătă îmblânzeşte pedepsele pentru inferactorii care abuzează sexual copii şi nu numai.  Modificările legislaţiei penale în ceea ce priveşte abuzurile sexuale asupra copiilor, „îmblânzesc” extrem de mult pedepsele celor ce vor comite asemenea acte abominabile.

„Codul Penal actual prevede, la articolul 198, pentru infracţiunea de act sexual cu un minor cu vârsta de sub 15 ani, o pedeapsă cuprinsă între 3 şi 10 ani. Noul Cod Penal, ce intră în vigoare de mâine, 1 februarie 2014, reduce cuantumul anilor de închisoare pentru aceeaşi faptă, prevăzută acum la articolul 220, la jumătate, adică la cel mult 5 ani. Pedeapsa scade, potrivit aceluiaşi articol, şi în cazul în care agresorul, major, s-a folosit de autoritatea sau influenţa sa asupra minorului pentru a-l abuza – cel mult 7 ani de puşcărie, faţă de 10 ani, cât stipulează actualul Cod Penal. Cu maximum 10 ani de închisoare va fi pedepsit actul sexual cu un minor, dacă acesta este rudă cu agresorul, dacă se afla în îngrijirea, paza sau tratamentul făptuitorului ori dacă abuzul a avut ca scop producerea de materiale pornografice”, a explicat pentru Libertatea avocata Ionela Vasile (foto).

Codul mai prevede renunţarea la anunţarea interceptării telefonice a suspecţilor de către Guvern. Propunerile de modificare a Codului Penal, care vor fi aprobate miercuri, au fost publicate, sâmbătă, pe site-ul Ministerului Justiţiei.
Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/efecte-noul-cod-penal-un-detinut-va-fi-eliberat-in-urma-adoptarii-noului-cod-penal-diminuare-pedepse-infractori-480586-1.html#ixzz2s9iY53hr

Decizii bombă după intrarea in vigoare a Noului Cod Penal. Toate prostituatele din închisori vor fi eliberate. Noua lege nu mai pedepseşte prostituţia cu puşcăria. Potrivit România TV, sute de dosare sunt reanalizate, şi alţi infractori pot fi eliberaţi. Mai multe instanţe au admis deja primele solicitări făcute de deţinuţi.

Noul Cod Penal aduce mari modificări. Spre exemplu, pentru pedofilie se vor da maximum 7 ani de închisoare, în loc de 10, pedepsele se reduc pentru recunoaşterea faptei, pentru prostituţie se va plăti doar o amendă, scad limitele unor pedepse şi de asemenea, scad termenele de prescripţie.

Un pas înspre legalizarea bordelurilor? Noul Cod penal dezincriminează prostituția

Prostituţia nu va mai fi incriminată în noul Cod Penal, care va intra în vigoare la 1 februarie 2014. Practicarea celei mai vechi meserii din lume nu va mai fi pedepsită aşadar cu închisoarea, ci doar cu o amendă. Doar proxenetismul şi traficul de persoane în scopul exploatării sexuale vor fi considerate infracţiuni pedepsite cu închisoarea.

Legea actuală prevede pedepse cu închisoarea pentru prostituţie, însă infracţiunea este greu de probat. Potrivit Codului Penal în vigoare, se face vinovată de această faptă persoana care îşi câştigă existenţa practicând raporturi sexuale cu diferite persoane:

Prostituţia în actualul Cod Penal, Art. 328: Fapta persoanei care îşi procură mijloacele de existenţă sau principalele mijloace de existenţă, practicând în acest scop raporturi sexuale cu diferite persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

Pentru a dovedi că o persoană practică cea mai veche meserie din lume, poliţiştii trebuie să o prindă în flagrant şi apoi să demonstreze că aceasta îşi duce traiul doar din banii câştigaţi în acest mod. Aşa că, de obicei, prostituatele scapă doar cu amenzi cuprinse între 500 şi 1500 de lei, de cele mai multe ori rămase neplătite.

De la 1 februarie 2014, în noul Cod Penal vor fi incriminate doar proxenetismul şi traficul de persoane în scopul exploatării sexuale

sursa: Arq.ro

Argumente contra legalizării prostitutiei

Mai jos poţi găsi în format .pdf câteva studii şi materiale documentare care argumentează opoziţia noastră faţă de legalizarea prostituţiei.

1. Fața ascunsă a prostituției legalizate

Lucrare medicală și sociologică, editată în anul 2002 de Grupul de Iniţiativă pentru Apărarea Familiei, ca răspuns la proiectul de lege privind legalizarea prostituţiei în România.

2. “Împotriva legalizării prostituţiei”

Raport publicat în anul 2004, prezentând poziţia oficială a Asociaţiei pentru Promovarea Femeii din România (APFR). Documentul explică de ce legalizarea prostituţiei nu este o alternativă viabilă pentru România.

3. Legea suedeză pentru prevenirea și combaterea prostituției

În Suedia, pentru neutralizarea flagelului prostituției este sancționată cererea de servicii sexuale. Așa-numitul „model suedez” este recunoscut ca unul de succes.

4. Convenţia ONU pentru suprimarea traficului de persoane şi a exploatării prostituţiei

Adoptată la data de 2 decembrie 1949 prin rezolutia 317 (IV), Convenţia, la care România este parte (prin Decretul nr. 482, publicat în „Buletinul Oficial al României“, partea I, nr. 46/10.12.1954), consideră ca prostituţia şi răul care o însoţesc, traficul cu fiinţe umane în vederea prostituării lor sunt incompatibile cu demnitatea şi valoarea persoanei umane şi pun în pericol bunăstarea individului, a familiei şi a comunităţii.

5. Raport privind consecinţele legalizării prostituţiei

Raportul, realizat în anul 2009 de Family Research Council (SUA), organizaţie dedicată promovării rolului vital al familiei în societate (în întregime în limba engleză).

6. O examinare critică a răspunsurilor la prostituţie în patru ţări

Raport realizat în anul 2004 la comanda Parlamentului local al Scoţiei analizează situaţia din Victoria (Australia), Irlanda, Olanda şi Suedia. Concluzia sa este că legalizarea prostituţiei nu este o soluţie viabilă.

7. “Zece motive pentru a nu legaliza prostituţia”

De Janice G. Raymond – Coaliţia împotriva traficului de femei international (Coalition Against Trafficking in Women International, CATW) (2003)

8. Legalizarea prostituţiei: un experiment social eşuat

Discurs rostit de Sheila Jeffreys, misiunea suedeză pe lângă Comisia pentru Statutul Femeii, Naţiunile Unite, New York, 2003.

9. Legalizarea prostituției în Germania: un eșec

Reportaj Der Spiegel: Germania a legalizat prostituția în urmă cu mai mult de zece ani, sperând că astfel cele care lucrează în industria sexului vor avea condiții de lucru mai bune și mai multă independență. Acest lucru nu s-a întâmplat. Exploatarea femeilor și traficul de persoane s-au agravat.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s