Stiri despre „marsul spre Chisinau” al voronistilor din PCRM

Participanţii la miting s-au reunit în centrul Chişinăului, cu aproximativ o  oră înainte de prânz, lângă Arcul de Triumf, purtând steaguri roşii, tobe şi  megafoane. Li s-au alăturat coloane de maşini venind din întreaga ţară la acest  „marş spre Chişinău”, deşi mitingul a fost autorizat să de desfăşoare în Piaţa  Marii Adunări Naţionale (PMAN) între orele 8.00 şi 10.00, potrivit primarului  capitalei Dorin Chirtoacă.

Coloane de maşini cu participanţi la eveniment au sosit în PMAN la prânz,  fiind primite cu aplauze, la fel ca şi liderul PCRM Vladimir Voronin. Ulterior,  o delegaţie de deputaţi comunişti a intrat în sediul Guvernului, pentru a  „verifica” dacă premierul a semnat cererea de demisie pe care reprezentanţi PCRM  i-au înmânat-o în cursul unui protest vineri.

Un membru al delegaţiei, Aleksandr Petcov, a declarat că administraţia  Executivului a blocat ascensorul pentru ca să-i împiedice să se deplaseze şi că  pe acoperişul instituţiei au fost plasaţi lunetişti care să-i urmărească pe  comunişti. Membri PCRM, inclusiv Voronin, au susţinut discursuri  antiguvernamentale în piaţă, iar manifestanţii au semnat o declaraţie prin care  solicită instituţiilor internaţionale să atragă atenţia comunităţii  internaţionale asupra situaţiei „deplorabile” din ţară. În declaraţie se arată  că Guvernul deposedează statul de proprietăţi, închide şcoli şi spitale. „Au  făcut un genocid asupra poporului moldovenesc”, conchide formaţiunea în acest  text.

Ulterior, protestatarii au pornit spre sediul Guvernului, scandând lozinci ca  „Demisia”, „Jos Guvernul” şi „Guvernul la dubă”, un marş care s-a desfăşurat  paşnic, potrivit ProTV Chişinău.

Deputaţii PCRM au semnat în cursul săptămânii o declaraţie prin care cereau  demisia Guvernului, dizolvarea Parlamentului şi organizarea de alegeri  anticipate până la 21 noiembrie, ameninţând cu acţiuni de protest în masă.

Comuniştii au mărşăluit şi vineri în capitală, peste 1.000 de funcţionari  PCRM cerând demisiile preşedintelui moldovean Nicolae Timofti şi premierului  Iurie Leancă, în contextul în care 54% dintre moldoveni consideră protestele  acestei formaţiuni „inutile”, potrivit unui sondaj IMAS.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/miting-al-comunistilor-la-chisinau-impotriva-guvernului-pro-european_1323608.html

Protest anti-european al comuniştilor din Republica Moldova

Unimedia.info: (video, foto) Protestul comuniștilor în imagini video și foto

InProfunzime.md: PRO RUSIA VS PRO EUROPA. Mii de simpatizanti ai PCRM au cerut in Piata demisia
guvernarii

EuropaLibera.org: Marşul comuniştilor. Vladimir Voronin şi-ar fi dorit mai mulţi susţinători în PMAN

EuropaLibera.org: Noi proteste antiguvernamentale ale comuniștilor la Chișinău

Noua întoarcere a Ucrainei cu fața spre răsărit și protestele antiguvernamentale ale comuniștilor moldoveni

InfoPrut.ro: Protest și contra-protest în Chișinău

FOTO/VIDEO | Comuniştii şi-au chemat susţinătorii la miting promiţându-le băuturi alcoolice

R. Moldova: Susţinătorii comuniştilor, proteste faţă de UE

Poze  cu tineri komsomolisti de la protest:

komsomol

komsomol1

komsomol2

komsomol4

 

Curaj.TV – (Film Integral) Protest roșu în fața Guvernului

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s