Alianta Familiilor din Romania: Nu le votam Constitutia, nu le facem jocurile

 

In 2007, 650.000 de cetateni romani au semnat pentru introducerea familiei „un barbat + o femeie” in Constitutie (detalii).

Pe websitul AFR, peste 10.000 de cetateni au semnat Declaratia de la Timisoara in care se afirma, printre altele, ca familia nu poate incepe decat cu un barbat si o femeie (detalii).

Desi parlamentarii se grabesc sa impuna o Lege Fundamentala in care doar interesele lor conteaza, acest proces reprezinta un prilej pentru a clarifica definitia familiei in art. 48, care prevede in prezent o uniune liber consimtita intre „soti”.

Luand nota de cererea societatii civile, alaturi de cea a Patriarhiei Romane si a cultelor religioase, initial Comisia Constitutionala a introdus amendamentul solicitat in proiectul noii Constitutii.

Activistii homosexuali si organizatiile anti-romanesti, intelegand ca amendamentul pro-familie blocheaza o eventuala legalizare in viitor a casatoriilor homosexuale (impotriva vointei cetatenilor, asa cum s-a petrecut in primavara in Franta), au pus in miscare mecanisme de presiune interna (presa lor) si externa (politicieni unionali) asupra Comisiei Constitutionale, pentru eliminarea acestui amendament.

Dand dovada de lasitate si servilism, membrii Comisiei Constitutionale au eliminat amendamentul pro-familie din noua Constitutie.

Probabil luand nota de opozitia societatii civile, actuala putere a amanat finalizarea versiunii finale a Constitutiei si a informat Comisia de la Venetia, care trebuie sa se pronunte asupra formei (nu stim de ce!), ca versiunea va fi trimisa mai tarziu de luna octombrie 2013, asa cum se anuntase initial. Ne asteptam ca versiunea sa sufere in continuare modificari, in culise, insa impreuna cu celelalte organizatii ale societatii civile, vom notifica Comisia Constitutionala asupra doleantelor publicului. Deocamdata, aceasta Constitutie nu are nici o legatura cu romanii si cu valorile lor, ci este o Constitutie a politicienilor.

Va invitam sa vizitati periodic websitul nostru si pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu evolutia procesului de redactare a noii Constitutii.

Nota:
„Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam.”
Mark  Twain

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s