„TRĂIESC PENTRU A MĂ DROGA. De un an de zile nu mai sunt om. Sunt un animal“

„De un an de zile nu mai sunt om. Sunt un animal. Trăiesc pentru a mă droga. Dorm drogat şi mă trezesc cu gândul că trebuie să mă droghez. Mama a aflat ce mi se întâmplă când m-a prins cotrobăindu-i prin poşetă. De atunci este distrusă, iar eu nu fac decât să ţip la ea şi să-i cer bani. O şantajez şi ameninţ că mor dacă nu mai iau acum droguri şi că este ultima dată. Tata este plecat în voiaj. Nu i-a spus nimic, dar atunci când o să vină acasă şi o să vadă că nu mai avem bani o să afle şi el. Nu ştiu cum să mă opresc, dar ştiu că vreau. Mai am o şansă ca să învăţ măcar în clasa a XII-a şi să iau bacalaureatul, altfel ajung un ratat!”. Aceasta este mărturisirea lui Alex, un elev consumator de droguri. A devenit dependent şi a pierdut controlul. Şi-a distrus viaţa sa şi a familiei sale. Pentru el ar putea fi prea târziu, dar pentru mulţi alţii mai este încă timp să înţeleagă că „drogurile nu sunt periculoase pentru că sunt ilegale, drogurile sunt ilegale pentru că sunt periculoase!”. Cu acest mesaj a plecat la drum Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO România), într-o campanie de prevenire a consumului de droguri. Este vorba despre proiectul „Artă contra drog – Litoral 2013″, ajuns la cea de-a şasea ediţie, şi care promovează arta ca o modalitate benefică de petrecere a timpului liber, dar mai ales ca o alternativă de viaţă sănătoasă şi informare asupra riscurilor asociate consumului de droguri.

„Scopul nostru este să transmitem mesajul direct publicului, tinerilor, şi să le oferim alternative sănătoase de petrecere a timpului liber: să facă sport şi să consume artă. Pentru ediţia Litoral 2013 aducem modele de tineri, precum Loredana, Tudor Chirilă, Sore, Annes. Aceştia susţin concerte pe litoral la care sunt invitaţi toţi tinerii aflaţi în vacanţă”, a declarat Oana Ivănel, reprezentant al organizatorilor, în cadrul unei conferinţe găzduită de Universitatea Andrei Şaguna.
În această seară, Loredana va susţine un concert live la Teatrul de Vară din Eforie Nord. În deschidere vor cânta şi Sore şi Annes. De asemenea, mâine, este programat, la Eforie Sud, un spectacol de muzică populară autentică românească.
Statistică îngrijorătoare
Potrivit directorului executiv al CIADO România, Gigel Lazăr, statistica privind consumul de droguri în ţara noastră este extrem de îngrijorătoare. În numai trei ani, numărul consumatorilor a crescut de aproape trei ori. „10 la sută din elevii din învăţământul preuniversitar au încercat astfel de substanţe, iar 25 la sută din tinerii din mediul universitar au consumat măcar o dată droguri. În Europa Occidentală s-a ajuns la nivelul de consum mediu de 8 la sută în 60 de ani, iar la noi s-a ajuns la 4,3 la sută în doar trei ani. În România, chiar dacă magazinele de vise s-au închis, au crescut foarte mult comenzile pe internet. De aceea, astfel de eveniment trebuie permanentizate. Părinţii trebuie să înţeleagă că în orice moment copilul lui poate deveni consuma-tor”, a explicat directorul CIADO.

sursa: CugetLiber.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s