Diferente dintre Legionarism si fascism

eagles_flags_romania_romanian_flag_eagle_belgium_belgian_desktop_1920x1200_hd-wallpaper-664682.jpg

Care sunt diferenţele între legionarism şi fascism?

Nu numai faţă de fascism, ci şi faţă de nazism şi de celelalte mişcări de  dreapta, mai mult sau mai puţin radicale, există o deosebire categorică care  face legionarismul unic (aşa cum subliniază înşişi istoricii oneşti), căci se  referă la scopurile şi mijloacele sale.

Ceea ce este unic şi irepetabil este faptul că scopul Mişcării Legionare se  confundă cu mijlocul pentru atingerea acestui scop.

De ce la legionari scopul se confundă cu mijlocul?

Simplu: mijlocul este revoluţia spirituală (de sorginte creştină) a poporului  român, dar în mod evident acesta este şi scopul Mişcării Legionare.

Mişcarea Legionară exclude revoluţia prin violenţă; celelalte mişcări declarate  de unii şi de alţii similare Mişcării Legionare, au formaţiuni paramilitare,  restul membrilor având statut de “civili” (ca să spunem aşa) în cadrul  organizaţiei (vezi formaţiile paramilitare ale lui Mussolini şi Hitler folosite  în cucerirea puterii).

Marele paradox la legionari este că, deşi toţi se socotesc şi se comportă ca o  mare armată, împrumută de la aceasta (armată) doar anumite caracteristici menite  să îi dea putere, coeziune, eficienţă şi coordonare la nivel naţional.

De ce se exclude atunci caracteristica principală a unei armate – utilizarea  armelor pentru obţinerea scopului propus?

Pentru că arma Mişcării Legionare este spirituală.

Atenţiune, revoluţia promovată de legionarism este revoluţia spirituală, nu  armată !

În decursul existenţei Mişcării din vremea Căpitanului, nu veţi constata abateri  de la această linie! Dovada este refuzul de a prelua puterea înainte de  desăvârşirea acestui ideal de revoluţie spirituală la nivel naţional şi refuzul  de a ajunge la putere prin mijloace violente, chiar atunci când ambele  posibilităţi i-au stat la îndemână. (După asasinarea Căpitanului şi a elitei  legionare, totul nu a fost decât fum!)

Celelalte deosebiri (referitoare la soluţiile de rezolvare a problemelor  sociale, referitoare la mijloace şi scopuri în economie etc.) sunt, de asemeni,  importante, dar, din lipsă de spaţiu, ne oprim aici.

Proba sigură şi la îndemâna oricui pentru identificarea duşmanilor – mai mult  sau mai puţin conştienţi – ai neamului nostru, o reprezintă atitudinea negativă  la tot ce a însemnat şi înseamnă Mişcarea Legionară.

sursa: Zelea-Codreanu.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s