Drapel secuiesc de doi metri, arborat în centrul municipiului Sfântu Gheorghe

Drapel secuiesc de doi metri, arborat în centrul municipiului Sfântu Gheorghe

Un drapel secuiesc de doi metri a fost arborat, marţi, în centrul  municipiului Sfântu Gheorghe, la iniţiativa organizaţiei locale a PCM, urmând să  rămână acolo „pe termen nelimitat”.

Drapelul secuiesc lung de doi metri şi lat de 1,12 metri a fost arborat, la iniţiativa PCM Sfântu Gheorghe, pe un catarg în Parcul Elisabeta din centrul municipiului. Liderul PCM Sfântu Gheorghe, Balint Jozsef, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Primăria a dat toate aprobările necesare pentru arborarea drapelului, astfel că acesta va rămâne în centrul municipiului „pe termen nelimitat”.

La rândul său, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), a afirmat că nu ştie până la ce dată a fost eliberată autorizaţia, dar „orice spaţiu public din Ţinutul Secuiesc este potrivit pentru arborarea steagului secuiesc”.

În martie, un drapel secuiesc de mari dimensiuni a fost arborat în centrul oraşului Baraolt (Covasna), la iniţiativa organizaţiei locale a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT). Lângă drapel au fost amplasate şi două tăbliţe, în limba maghiară şi în limba română, inscripţionate cu un fragment din Rezoluţia Adunării Naţionale de la Alba Iulia din 1918, referitoare la „deplina libertate naţională pentru toate popoarele conlocuitoare”.

Totodată, în februarie, un drapel secuiesc de dimensiuni mari a fost arborat în centrul municipiului Miercurea Ciuc, tot de către reprezentanţii Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), ca simbol al dezideratului de obţinere a autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc.

sursa: Realitatea.net

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s