Evreii mesianici sunt PERSECUTATI in ISRAEL

Evreu Mesianic

“Statul Israel promite libertate religioasă pentru toate religile. Cu toate acestea, în unele oraşe din Israel, israeliţii care cred că Isus e Mesia sunt persecutaţi. Unul dintre aceste oraşe este Arad.” Astfel şi-a început Chris Mitchell, angajat al CNN News Ierusalim,  discursul în legătură cu evenimentele din Arad, Israel. A continuat, „Arad este situat în centrul deşertului Negev, la două ore cu maşina de Ierusalim. Pentru majoritatea de 25,000 de rezidenţi este un loc liniştit. Dar pentru alţii, este un loc al protestelor zilnice şi un loc de hărţuială zilnică. „O sectă ultra-ortodoxă numită Gur, îi hărţuieşte pe majoritatea evreilor mesianici din oraş”.

L-a citat Mitchell pe Yakim Figueros, pastor mesianic din Arad, care declara: „Ne întâlnim la o casă de adunare. Acolo este o intrare foarte strâmtă, ma refer la poartă. Şi astfel această sectă a pus pe doi dintre oamenii ei la uşa clădirii, stând de o parte şi de alta şi blestemându-i pe toţi care intră: „Să-i rămână copiii orfani şi soţia văduvă” şi aşa mai departe. Mitchell a continuat spunând: „Centrul oraşului, unde mulţi pensionari evrei imigranţi se adună,  este un alt centru de hărţuială.”

sursa: Revista Pasi

NU toti evreii sunt rai: Cine sunt Evreii Mesianici
Mesianicii sunt o categorie de evrei sau neevrei care cred ca Yeshua (Iisus) este Mesia (ha Mashiach, fiul lui Dumnezeu).

Mesianicii sunt păstrători ai religiei iudaice, în forma sa scripturală, serbînd Shabbatul (Sabatul sau Sîmbăta;) ca zi de odihnă. Diferența dintre mesianici și evreii creștini o reprezintă tocmai rămînerea primilor lîngă principiile de bază ale iudaismului combinat cu creștinismul primelor secole creștine (credința în Yeshua ha Maschiach, serbarea Shabbatului, serbarea Frîngerii Pîinii – Euharistia, o dietă kosher ș.a.).

În România, Mesianicii sunt prezenți de foarte mulți ani, încă din perioada secolului XIX, în special în mediul rural, cunoscuți și sub alte nume.

Definitie preluata de pe site-ul Comunitatii Evreiesti Mesianice din Romania

Iudaismul Mesianic cum îi arată şi denumirea, are la bază crezul iudaic/evreiesc adică religia iudaică. În cazul nostru, este vorba de un Iudaism care crede şi acceptă că Y’shua (Iisus) este Ha’Mashiach (Mesia) şi Moshia (Salvatorul/Mântuitorul) trimis de Adonay Elohey Yisra’el (Domnul Dumnezeul lui Israel) pentru salvarea din păcat şi pierzare veşnică a omenirii, respectiv a acelora care vor crede în El. Iudaismul Mesianic este religia evreiască de mii de ani care în contextul cultural, lingvistic şi religios îşi exercită credinţa în Mesia lui Elohim (Dumnezeu) trimis prin persoana Fiului Său.
Iudaismul Mesianic a fost practicat de toţi aceia cărora şi prin care a fost promisă venirea Lui, adică, impăraţi, profeţi, judecători… dar practic primii evrei mesianici au fost ucenicii, apostolii şi evreii credincioşi care au crezut în Y’shua (Iisus) în timpul vieţii Sale de pe pământ şi după învierea Lui. Totuşi, în timp, numarul evreilor credincioşi a inceput să scadă şi numărul neevreilor a inceput să crească, pană s-a format “Biserica” neamurilor, care după câteva secole, avea foarte puţine în comun cu practicile, obiceiurile şi cultura evreiască, respectiv Iudaismul, din care practic provenea. Dar în toate timpurile de-alungul istoriei au existat evrei care, în mod personal, au crezut în Y’shua Ha’Mashiach (Iisus Hristos). Iudaismul Mesianic a reapărut pe scena istoriei, începând din anul 1690. Prima Comunitate Evreiască Mesianică legal constituită, după aproape 2000 de ani, a fost în Chişinău, Republica Moldova. Iosef Rabinowitsch a fondat în 1884 „Israeliţii Noului Legământ”, iar de atunci au apărut din ce în ce mai multe Comunităţi Evreieşti Mesianice. In zilele noastre, există Institute Evreieşti Mesianice, unde absolvenţii pot deveni Rabini Mesianici. În Israel există multe Comunităţi Evreieşti Mesianice.

În cadrul credincioşilor evrei în Y’shua (Iisus) deosebim două categorii:
1. evreul “creştin” – este acela care l-a acceptat pe Y’shua (Iisus) ca Mântuitorul şi Domnul său personal şi s-a încadrat într-o Biserică, unde nu îşi mai trăieşte sau practică identitatea iudaică.
2. evreul “mesianic” este acela care îşi păstrează identitatea sa iudaică, crezând în Y’shua (Iisus) şi trăieşte în continuare o viaţă evreiască din punct de vedere religios, lingvistic şi cultural. Comunitatea Evreiască Mesianică este locul unde evreii pot să-şi trăiască/practice crezul în Mesia şi au ocazia să-şi trăiască, respectiv să-şi redescopere identitatea evreiască. Desigur, oricine, indiferent de naţionalitate, este acceptat în aceste comunităţi.

Simbolul iudaismului mesianic consta in unirea din Menorah, simbol iudaic si pestele (ICHTYS), simbol al crestinismului – SIMBOL SINCRETIST

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s