Armata insurgentilor sirieni sprijiniti de occident distrug biserici si ucid crestinii-ortodocsi

NOTA: Articol preluat  de pe site-ul Puterea.ro

MĂCEL RELIGIOS ÎN SIRIA. Creştinii ortodocşi sunt ucişi, iar bisericile lor arse

de L.C.

Masacrul insurgentilor sustinuti de OCCIDENT impotriva crestinilor-ortodocsi

Bisericile ortodoxe au suferit pagube incalculabile, iar sute de creştini ortodocşi au fost ucişi în războiul civil din Siria, a avertizat episcopul Luca de Seydnaya din Patriarhia Antiohiei. Creştinii au fost alungaţi din casele lor, supuşi violurilor şi masacraţi sistematic de către forţele antiguvernamentale.

 

„Ucid oameni. Viaţa omenească nu are pentru ei nici o valoare”, a afirmat episcopul, subliniind că încă de la începutul conflictului creştinii ortodocşi au fost supuşi persecuţiilor. Opozanţii regimului Bashar al-Assad au organizat un adevărat masacru al creştinilor, au fost ucişi sute de oameni şi au fost înregistrate zeci de cazuri de violuri în oraşul Homs, din centrul ţării.

 

Are loc o distrugere sistematică a bisericilor ortodoxe, peste 140.000 de creştini fiind alungaţi din casele lor, a adăugat sursa citată, subliniind că „toate acestea se întâmplă legal”. „Distrugerile suferite de bisericile noastre sunt imense. Le dau foc, le sparg zidurile, le jefuiesc. Dacă nu le pasă de vieţile omeneşti, le va păsa de sfintele noastre lăcaşuri? Enoriaşii noştri sunt bătuţi, atacaţi. Şi toate acestea se întâmplă legal, pentru că există o revoltă şi nimeni nu reacţionează”, a atenţionat episcopul, care, în pofida acestor orori, îi numeşte pe musulmani „fraţi”.

 

Situat într-o regiune rurală nu departe de Damasc, oraşul Seydnaya, a fost sediul Patriarhiei Antiohiei vechi şi este considerat de mulţi al doilea loc după Ierusalim, ca importanţă religioasă, potrivit Agerpres.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s