BOICOTATI PRODUSELE UNGURESTI! Proteste anti-maghiare în piaţă, la Botoşani. Comercianţii sunt revoltaţi pe vânzătorii unguri

Zeci de comercianţi din Piaţa Centrală a municipiului Botoşani au protestat, luni, în faţa administraţiei pieţei în semn de protest faţă de nivelul ridicat al chiriilor şi faţă de noile reguli impuse de societatea comercială Urban Serv. La un moment dat protestul a degenerat, iar protestatarii au început să strige lozinci împotriva vânzătorilor maghiari. „Ungurii au drepturi, iar noi nu!”, au strigat comercianţii botoşăneni.

Comercianţii au mers cu tricolorul la protest

Un protest de amploare a avut loc luni, în Piaţa Centrală, din Botoşani unde comercianţii au protestat împotriva chiriilor mari, însă în revolta lor ei şi-au exprimat nemulţumirea şi faţă tratamentul preferenţial de care au parte vânzătorii de etnie maghiară. Fluturând drapelul tricolor, mai mulţi comercianţi au strigat „Ungurii au drepturi şi noi nu!”.

Vânzătorii de legume şi fructe au refuzat să expună marfa pe tarabe, cerând un dialog cu primarul Ovidiu Portariuc. Ei susţin că vor continua protestele până ce vor primi răspunsuri favorabile la revendicările lor.

Primarul Botoşaniului susţine că nu va ceda presiunilor comercianţilor şi spune că măsurile impuse urmăresc reducerea comerţului ilegal cu produse agricole, în interesul cetăţenilor. „Noi nu putem să tolerăm ilegalităţi. Se ştie foarte bine şi o ştiu şi cetăţenii de foarte mult timp că în piaţă sunt nişte lucruri care nu sunt în regulă, legat de samsari. Iată că a venit ziua în care luăm măsuri şi să facem ordine”, a afirmat Portariuc, citat de Agerpres.

Reprezentanţii Primăriei şi cei ai Urban Serv (societatea care administrează pieţele din Botoşani, la care Consiliul Local este acţionar 100%) au aşteptat o delegaţie a protestatarilor, însă comercianţii au refuzat dialogul la Primărie, solicitând ca primarul să meargă în piaţă.

sursa: Romania TV

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s