Ce reprezinta simbolurile pictate pe peretii salonului de social hair-styling al fratilor NECULA

Ciprian si Cornel Necula, doi frati tineri antreprenori, primul fost activist social, iar cel din urma de profesie hairstylist, au deschis saptamana aceasta in zona Dorobanti un nou salon de hairstyling cu o investitie de 35.000 euro. United Colors nu este insa un salon obisnuit, ci unul de social hairstyling, un concept inventat de cei doi frati.

Ce inseamna acest concept? Presupune imbinarea activismulul social cu businessul si frumusetea este o lupta impotriva preconceptiilor la adresa femeilor. Astfel in loc de reviste glossy, clientele pot citi o carte, iar televizorul nu este deschis pe un post de muzica, ci difuzeaza filme documentare. De asemenea, spatiul este plin de graffiti cu mesaje impotriva discriminarii.

Ciprian Necula, fost ONG-ist, crede in ideea de social business, iar salonul nu este singurul sau business care sa aiba iz de activism social. Necula detine, alaturi de un partner, firma KCMC, o companie de management si consultanta care a realizat mai multe proiecte din fonduri europene. Unul din aceste proiecte este dedicat mestesugarilor de etnie roma si include si un site de unde se pot cumpara produsele acestora, mbq.ro.

sursa: http://www.wall-street.ro/articol/Lifestyle/131895/inventie-pe-dorobanti-s-a-deschis-primul-salon-de-social-hairstyling.html

Notele noastre:
Observati simbolurile din aceasta imagine:

Uitati ce reprezinta :
shy

Feminismul radical este un “curent” în contextul feminismului, care se concentrează pe teoria patriarhiei, ca un sistem de putere ce organizează societatea într-un complex de relații bazate pe ipoteza “supremației masculine”, utilizată pentru a asupri femeile.

Anarhie, conform originalului din greacă, αναρχία, este un concept care se referă la existența unei societății anarhice, societatea oamenilor liberi. Anarhismul este denumirea unei filozofii politice sau denuminarea unui termen generic pentru un grup de concepții de natură filozofico-politică, care sunt mai mult sau mai puțin legate una de alta, derivat din cuvântul din limba greacă veche an-archos, care s-ar traduce în limba română prin expresia fără conducere sau fără conducători. În sensul cel mai general, „anarhismul este convingerea fermă că toți conducătorii sunt în ultimă instanță opresivi și, ca atare, trebuie eliminați/înlăturați.

Steagul roșu şi negru a fost asociat cu anarhismul de ceva timp. Murray Bookchin a plasat crearea acestui steag în Spania: “Prezența steagurilor negre, împreună cu cele de culoare roşie a devenit o caracteristică a demonstrațiilor anarhiste în întreaga Europă și cele două Americi. Odată cu înființarea CNT, un singur steag pe care negru și roșu au fost separate în diagonală, a fost adoptat și utilizat în principal în Spania.” George Woodcock de asemenea a subliniat originea spaniolă a steagului: “Steagul anarho-sindicalist în Spania a fost negru și roșu, împărțit în diagonală. În zilele Internaţionalei I, anarhiștii, la fel ca alte secte socialiste, au arborat steagul roșu, dar mai târziu, l-au substituit pentru steagul negru. Steagul negru și roșu a simbolizat o încercare de a uni, ulterior, spiritul anarhismului cu atracţia de masă a Internaționalei.“

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s