Ziua Unirii Basarabiei cu Romania salutata cu aplauze in Parlamentul de la Chisinau. Agentii Moscovei au protestat

Ziua unirii a fost salutata cu aplauze în Parlamentul de la Chisinau. Deputatul PL, Ana Guţu, şi-a felicitat colegii cu ziua unirii Basarabiei cu România şi a fost susţinută de mai mulţi deputaţi prin aplauze, transmite Romanian Global News.

„Actul de la 27 martie 1918 a fost o manifestare de voinţă politică şi fac apel către toţi deputaţii să consemnăm memoria acestui eveniment istoric prin ridicarea în picioare şi aplauze”, a declarat Ana Guțu, susținută de aplauzele colegilor de fracțiune.

În replică, deputatul PCRM, Artur Reșetnicov, recunoscut ca agent al Moscovei la Chisinau,a spus: „Azi a fost salutată lichidarea statalității RM. Cei care au aplaudat şi au susţinut, în special liberalii, dar şi alţii, de fapt au aprobat în aplauze lichidarea statului în serviciul căruia ar trebui să fie deputaţii. Ce a fost în istorie a fost o încercare de a lichida statalitatea şi poporul moldovenesc. Cei care optează pentru asta nu au nici dreptul moral să se afle în Parlamentul RM”.

Reacția deputatului PCRM a stârnit nemulțumirea unui deputat PLDM. „Declaraţia dvs, domnule Reşetnicov, îmi întăreşte convingerea că numai unitatea neamului nostru ne va ajuta să mergem înainte. Faceţi mai multe declaraţii de felul acesta şi poate dă Domnul şi ne unim”, a menționat deputatul PLDM, Maria Ciobanu.

Amintim că pe 27 martie 1918 Sfatul Ţării a decis, cu majoritatea voturilor exprimate, semnarea Actului de Unire a Basarabiei cu România. Pentru unire au votat 86 de membri din cei 135 de deputaţi prezenţi la şedinţa Sfatului Ţării. Trei s-au pronunţat împotrivă, iar 36 s-au abţinut. Rezultatul votării a fost însoţit de aplauze şi strigăte: „Trăiască Unirea cu România!”.

sursa: RGN Press.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s