Educatia sexuala in scoli, o greseala !

Se vorbeste din nou de „necesitatea” orelor de educatie sexuala in scoli. Cititi urmatorul text si observati scopurile urmarite de propagandistii proiectului.

Ana Roxana Mischianu, medic psihiatru la Spitalul Clinic Colentina, specializată în sexologie, a declarat pentru Yahoo! News că introducerea orelor de educație sexuală în școli, începând din clasa a VI-a, reprezintă o idee „foarte bună”. „E aproape obligatoriu dacă vrei să te comporți civilizat”, continuă ea.

Potrivit acesteia, în România au mai existat programe de educație sexuală de scurtă durată în școli și în licee, finanțate prin bani europeni, însă ele au fost sistate în momentul în care s-au terminat fondurile.

Școala ar oferi informații actualizate despre sexualitate

Ea apreciază că informațiile de acest gen ar trebui transmise prin intermediul școlii deoarece instituțiile de învățământ pot oferi informații uniformizate referitoare la sexualitate, în vreme ce în familii pot apărea diferite opinii. Și mai important, școala va oferi informații actualizate, în funcție de grupa de vârstă, adaugă medicul.

Orele de educație sexuală ar trebui să includă informații despre diferitele orientări sexuale și despre bolile cu transmitere sexuală, mai arată Mischianu, completând că ele ar trebui ținute de medici și de psihologi. În România există Asociația pentru Medicina Sexualității, iar în cadrul ei s-ar găsi specialiști (ginecologi, medici de familie, specialiști în planificare familială, urologi) care ar putea susține aceste ore, consideră ea.

Mischianu nu este de acord cu opinia potrivit căreia introducerea orelor de educație sexuală în școli i-ar determina pe elevi să adopte un comportament imoral. La ora actuală, problema copiilor este că ei folosesc surse de informare proaste (internet, site-uri porno, reviste), care le oferă o imagine deformată cu privire la sexualitate, comentează psihiatrul.

Medicul mai arată că în multe țări din Europa se desfășoară programe de educație sexuală în școli. Există și cărți de educație sexuală care se adresează diferitelor grupe de vârstă (pentru clasele primare, pentru liceu etc.).

sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/educația-sexuală-comună-în-ue-raritate-la-români-170000894.html

Nota: Dupa cum observati, Orele de educatie sexuala care se fac acum in scoli au rolul de promovare a promiscuitatii sexuale, a avortului si contraceptiei, a inceperii vietii sexuale la o varsta frageda, precum si promovarea deviatiilor sexuale LGBT (ca si cum homosexualitate si bisexualitatea ar fi normale).

autor: Simona , studenta la Psihologie, 22 de ani, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s