Da-l incolo de iudaism, mai bune sunt tigarile. Acum si cuser pentru saptamana Pastelui

Producatorii de tigarete din Israel au inceput sa-si inscrie marfa pe lista produselor aprobate de dieta cuser, astfel incat evreii sa poate fuma in Saptamana Pastelui.

Este pentru prima oara cand tigarile sunt incluse pe lista produselor permise in perioada postului de dinainte de Pastele evreiesc. Tigarile au fost verificate pentru a se vedea daca au intrat in contact cu cereale sau cu alte ingrediente nepermise de dieta cuser.

The Guardian scrie ca mai multe marci de tigari au fost avizate de grupul rabinic privat Beit Yosef, care a analizat continutul acestora si a ajuns la concluzia ca pot fi fumate in post.

Cu toate acestea, rabinatul Israelului nu vede cu ochi buni masura, sustinand ca tigarile sunt daunatoare sanatatii in orice perioada a anului, nu doar in saptamana Pastelui, atat de speciala pentru evrei deoarece celebreaza scaparea poporului lui Israel din robia Egiptului.

In aceasta saptamana, evreii mananca mata, o paine uscata facuta din aluat nedospit, in amintirea evenimentului care a insemnat trecerea de la robie la libertate.

Ţigările kosher

sursa: Ziare.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s