Hoţii stau cu ochii pe copii, femei singure şi bătrâni

Bijuteriile, telefoanele mobile, poşetele şi borsetele sunt obiectele pe care „pun ochii” hoţii prima dată. Şi din care se „servesc” foarte simplu: le smulg pur şi simplu din mâna, de pe umărul sau de la gâtul proprietarilor. Şi să nu credeţi că dumneavoastră nu aveţi cum să deveniţi victime. Tupeul hoţilor e îndeajuns de mare, însă au şi ei „preferinţele” lor: bătrânii, vârstnicii şi femeile singure.
Poliţiştii constănţeni vă sfătuiesc să fiţi cu luare aminte. Astfel, evitaţi să purtaţi la vedere ostentativ bijuterii bani sau telefoane mobile. Alegeţi cu grijă traseul pe care vă deplasaţi, mai ales după lăsarea serii. Evitaţi aleile întunecate, parcurile şi locurile pustii. Nu vă încărcaţi „ca un brad de Crăciun” cu plase şi sacoşe de tot felul. Veţi atrage atenţia hoţilor. Dacă un prieten vă conduce acasă, rugaţi-l să aştepte până intraţi în locuinţă în deplină siguranţă. Evitaţi să intraţi în lift cu persoane necunoscute. În fine, dacă sunteţi agresaţi, ţipaţi. Asta îi poate descuraja pe agresori.

„Nu uitaţi. Viaţa este mult mai preţioasă decât bunurile dumneavoastră. Nu opuneţi rezistenţă dacă agresorul este înarmat sau este mai puternic decât dumneavoastră. Încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale agresorului: înălţime, culoarea părului, îmbrăcămintea etc.”, vă mai sfătuiesc poliţiştii.

sursa: Cuget Liber

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s