Mures, Harghita, Covasna – Pamant Romanesc! Covasna: Fără însemne tricolore la liceu! Elevă ameninţată cu moartea de maghiari

Eleva în clasa a IX-a la Liceul Korosi Csoma Sandor din Covasna, Sabina Elena, a fost ameninţată şi jignită de colegii ei maghiari şi dirigintă pentru că a purtat o bentiţă tricoloră la şcoală, pe data de 15 martie, de Ziua maghiarilor de pretutindeni.

sursa foto: Frontpress.ro

Din primele informaţii se pare că trei fete au venit cu însemne tricolore la liceu de Ziua maghiarilor de pretutindeni, pe 15 martie, Sabina Elena, menţionând într-un interviu pentru cotidianul.ro că „N-am luat vreo decizie în comun, pur şi simplu ne-am dus trei colegi cu o cocardă , cu o bentiţă şi cu un steguleţ, toate tricolore”. Eleva a adăugat că „Povestea e mai veche. De 1 Decembrie au venit mai mulţi colegi maghiari cu tricouri cu harta Ungariei Mari şi cu un steag unguresc. Când noi am cântat imnul naţional, au început să huiduie şi să ne facă semne obscene. Mai mult ei au instigat prin ceea ce-au făcut de 1 Decembrie.”

Mai mulți elevi maghiari de la Liceul Korosi Csoma Sandor s-au declarat nemulțumiți de faptul că elevii români au venit la școală, de Ziua maghiarilor de pretutindeni, purtând accesorii ce aveau culorile roșu, galben și albastru. Sabina Elena, eleva de clasa a 9-a primind pe Facebook urmâtorul mesaj: “Jos Sabina ţigan Elena! Moarte Sabina Elena! Trăiască Ungaria Mare! Ţinutul Secuiesc de libertate! Ardeal, nu România! Româ-nia ţigănia!”

De asemenea, eleva a anunţat că inclusiv doamna dirigintă i-ar fi certu să nu mai poarte bentiţa întrucât „se discută în cancelarie foarte mult despre asta”. Sabina Elena a menţionat că a pus a doua zi bentiţa la brâu şi a doua zi diriginta „A venit cu o foarfecă, cred că intenţiona s-o taie, nu ştiu dacă a tăiat-o sau dacă a smuls-o, că era prea mare agitaţia.” Elevii maghiari au sesizat Inspectoratul Școlar Judeţean Covasna, care a început o anchetă. Şi la Liceul Korosi Csoma Sandor a fost demarată o investigaţie, potrivit rtv.net.

sursa: ZiarulVechi.ro

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s