PAKISTAN, ca in Evul Mediu. Musulmanii au dat foc unui cartier creştin.

Sute de musulmani au incendiat un cartier creştin din Lahore, Pakistan, după ce s-a răspândit zvonul că un tânăr de confesiune creştină a defăimat Islamul. În Pakistan, o astfel de acuzaţie poate fi pedepsită cu moartea. Musulmanii au incendiat 50 de case.

Martorii spun că tulburările au izbucnit vineri, după ce un tânăr musulman l-a acuzat pe un creştin de blasfemie. Poliţia l-a reţinut pe învinuit şi a refuzat să-l predea mulţimii.

„Noaptea trecută, după ce l-am arestat pe bărbat, le-am spus tuturor că l-am arestat şi că nimeni nu trebuie să se agite. Dar un grup a insistat că trebuie să-l predau lor. Acest grup este responsabil pentru tot ce s-a întâmplat”, povestește un polițist.

Fanatismul islamic este foarte răspândit în Pakistan, îndeosebi în rândul populaţiei mai sărace.

„Ieri, după ce a băut vin, acest tânăr a comis o blasfemie împotriva profetului nostru. Drept urmare, membrii noştri au protestat, cerând ca guvernul să-l identifice şi să-l execute”, spune un protestatar.

Mulţimea agitată s-a răzbunat incendiind casele din cartierul creştin. Organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului spun legea discriminează grav minorităţile religioase din ţara majoritar musulmană. Pedeapsa cu moartea nu a fost niciodată aplicată, însă multe persoane acuzate de blasfemie au fost ucise în manifestări spontane.

http://www.digi24.ro/stire/PAKISTAN-Musulmanii-au-dat-foc-unui-cartier-crestin_86525

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s