Copiii vor învăţa de la anul istoria tiganilor, a ungurilor, a lipovenilor sau a rutenilor

afis.tigani

Liderul Partidei Romilor, deputatul Nicolae Păun, vrea ca la clasele gimnaziale elevii să mai aibă o oră de istorie în plus.

Istoria celor 18 minorităţi naţionale va fi învăţată de anul viitor de toţi elevii din ciclul gimnazial, adică de cei din clasele a cincea şi până în a opta. Propunerea legislativă îi aparţine preşedintelui Comisie pentru Apărarea Drepturilor Omului, Nicolae Păun, care îşi argumentează propunerea prin faptul că prin cunoaşterea istoriei minorităţilor care trăiesc pe teritoriul României ar duce la eliminarea unor prejudecăţi ale populaţiei majoritare faţă de cei care trăiesc de mii de ani alături de aceştia.

„În primul rând voi depune acestă lege întrucât, în legea fundamentală, Constituţia României, scrie clar că minorităţile conlocuitoare sunt parte constitutivă a României. Cred că este obligatoriu ca toți copiii să ştie istoria celor alături de care trăiesc şi ce contribuţie au avut la dezvoltarea acestei ţări. Mai cred că atunci când cineva îl cunoaşte pe cel de lângă el, cu trecutul lui nu va mai judeca doar după ureche, ci se vor avea alte raportări fie că e ţigan sau ungur. În acest fel, vom reuşi să colaborăm mai bine şi să eliminăm anumite animozităţi care ne fac viaţa nu tocmai roză”ne-a spus Păun

sursa: Libertatea.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s