Partidul Regiunilor din Moldova prin presedintele sau MIHAIL GARBUZ (rusofil) se opune UNIFICARII ROMANILOR din Basarabia

 

Prima victorie: Ministerul Justiţiei nu a înregistrat statutul unionist al PNL

30.01.2012

Ministerul Justiţiei al RM s-a abţinut de a înregistra noul statut al Partidului Naţional-Liberal, în care scopul principal al formaţiunii politice se anunţa lichidarea statalităţii RM prin unificarea cu Romania. Despre aceasta Ministerul a informat Partidul Regiunilor din Moldova, care anterior a înaintat către Ministerul Justiţiei cererea de a interzice activitatea anticonstituţională a PNL.

În avizul Ministerului se anunţă, că pe data de 14 decembrie Partidul Naţional-Liberal a înaintat pentru înregistrare către Ministerul Justiţiei un pachet de documente de program în noua redacţie. Însă, Ministerul Justiţiei la moment nu a aprobat varianta nouă a documentelor al PNL. Totodată, cum se indică în scrisoare, Ministerul Justiţiei s-a adresat către Curtea Constituţională după o explicaţie a p.4 al art. 41 al Constituţiei Republicii Moldova, care interzice activitatea anticonstituţională al partidelor politice.

Cum a mai fost anunţat anterior, de data de 8 decembrie Preşedintele Partidului Regiunilor din Moldova Mihail Formuzal a înaintat către Ministerul Justiţiei cererea de anulare a înregistrării Partidului Naţional-Liberal. În documentul înaintat către Ministerul Justiţiei se remarca faptul, că PNL în activitatea sa admite acţiuni anticonstituţionale ilegale. În mod special, este vorba despre proiectele de Program şi de Statut adoptate la Congresul PNL, conform cărora unul din scopurile principale se proclamă lichidarea statalităţii RM prin unificarea cu Romania. În cererea sa PRM a apelat la art. 41 al Constituţiei, conform căruia „Partidele şi alte organizaţii social-politice care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept, a suveranităţii şi independenţei, a integrităţii teritoriale a Republicii Moldova sînt neconstituţionale”

Extras din Statutul PARTIDULUI REGIUNILOR DIN MOLDOVA

7. Limba nostră cea moldovenească
Limbă oficială de stat a Republicii Moldova este limba moldovenească. Aceasta este o poziţie constituţional consacrată, care trebuie să fie respectată de toţi cetăţenii RM.

8. Limba rusă – a doua limbă de stat
Partidul Regiunilor pledează pentru a declara limba rusă ca a doua limbă oficială de stat. Noi credem că acest pas nu va reflecta doar interesele unui număr semnificativ de cetăţeni, ci va fi şi un pas important spre consolidarea societăţii şi spre reunificarea ţării. Cu toate acestea, PRM consideră că statul ar trebui să creeze condiţii şi oportunităţi de învăţare a acestei limbi.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s