Mesajul preşedintelui Băsescu cu ocazia Sărbatorii de Purim catre stapanii sai EVREI autohtoni

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Sărbătorii Purim, prin care a dorit să-şi arate încă o dată preţuirea pentru comunitatea evreiască din România.

„Îmi face o deosebită plăcere să transmit tuturor membrilor Comunităţilor evreieşti din România urările mele cele mai calde cu prilejul sărbătorii Purim, o sărbătoare a prieteniei, a credinţei şi a comuniunii. Celebrare a primăverii şi a înnoirii, Purim semnifică, în acelaşi timp, triumful credinţei şi al speranţei într-un nou început”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale remis România liberă.

În opinia lui Băsescu, Sărbătoarea Purim este o dovadă de solidaritate şi puritate a evreilor: „Am speranţa că această zi atât de importantă pentru comunitatea dumneavoastră şi pentru identitatea poporului evreu, atât prin evenimentul istoric pe care-l rememorează, cât şi prin înalta sa dimensiune spirituală, vă va aduce înţelegerea şi bucuria comuniunii”.

„Doresc să reînnoiesc preţuirea mea faţă de contribuţia comunităţii evreieşti la binele societăţii româneşti şi să vă transmit urările mele cele mai calde de prosperitate şi încredere în viitor. Hag Purim Sameah!”, a încheiat Traian Băsescu.

sursa: RomaniaLibera.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s