In lumea fanteziei si imaginatiei: „Holocaustul”, povestit de holograme 3D ale supraviețuitorilor

Mărturiile mai multor supraviețuitori ai Holocaustului au început să fie înregistrate și transformate în holograme 3D interactive de către un grup de oameni de știință din Statele Unite ale Americii. Inițiatorii proiectului își propun ca astfel să păstreze în cea mai bună formă posibilă poveștile impresionante ale martorilor programului de exterminare a evreilor, informează The Verge.

Se estimează că aproximativ 500.000 de supraviețuitori ai Holocaustului mai sunt încă în viață. Cu o vârstă medie de 79 de ani, numărul lor se diminuează însă rapid. Pentru a le putea păstra poveștile de viață, Institutul pentru Tehnologii Creative din cadrul Universității Californiei de Sud a lansat proiectul „New Dimensions in Testimony” („noi dimensiuni ale testimonialelor”), prin intermediul căruia poveștile victimelor vor putea fi relatate de avataruri sub formă de holograme 3D ale povestitorilor.

Cu ajutorul a 7 camere de mare viteză cercetătorii au înregistrat ore întregi de mărturii ale unor oameni precum Pinchas Gutter, un bărbat în vârstă de 80 de ani care și-a petrecut primii ani ai copilăriei într-o tabără de concentrare nazistă. El a fost intervievat în fața unui ecran verde amplasat într-un studio luminat de 6000 de led-uri. Înregistrările au fost apoi convertite în holograme care pot fi expuse în muzee.

Spre deosebire de alte holograme expuse până acum în public, acestea nu vor avea nevoie de un suport material de proiectare, care este necesar în cazul hologramelor bidimensionale. Hologramele 3D vor fi expuse în spații deschise care le vor permite spectatorilor să le vadă din mai multe unghiuri. Mai mult, ele sunt îmbogățite cu programe de recunoaștere a vocii, cu ajutorul cărora pot răspunde la întrebări.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s