Statul IMPOTRIVA poporului: Dosar penal pentru RASISM împotriva romilor

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara a deschis un dosar penal pentru rasism, după ce o asociație naționalistă din Timișoara a anunțat că le va oferi câte 300 de lei femeilor rome care demonstrează că s-au sterilizat.

În urmă cu câteva zile, membrii asociației „Naţionaliştii Autonomi din Timişoara” au postat pe blogul propriu un anunț prin care se angajau să ofere „o sumă de bani fiecărei femei de etnie romă din zona Banatului, care prezenta un act medical din care să rezulte că s-a supus voluntar unei operații de sterilizare efectuată în anul 2013”, relatează Agerpres.

„Dacă nu-și pot educa progeniturile pentru a nu mai fi o povară a societății românești, noi le oferim GARANTAT 300 de lei pentru operația de sterilizare voluntară efectuată în anul 2013”, menționa textul de pe site-ul asociației.

Potrivit stirileprotv.ro, inițiatorul acestei campanii este un om de afaceri, membru al asociației „Naționaliștii Autonomi din Timișoara”, care este totodată și sponsor al organizației. El susține că a inițiat acest demers după ce fiul său a fost bătut pe stradă de persoane de etnie romă, iar autoritățile nu au găsit niciun vinovat.

În România, legea interzice organizaţiile şi simbolurile fasciste, rasiste sau xenofobe, precum şi promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii. Constituirea unei organizaţii cu caracter fascist, rasist sau xenofob se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.

În urma acțiunilor organizației „Naţionaliştii Autonomi din Timişoara”, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara a fost constituită o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de promovare în public a ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe.

Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale.

(Autor: Andreea Dogar)

sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/

Anunțuri

Un comentariu la “Statul IMPOTRIVA poporului: Dosar penal pentru RASISM împotriva romilor

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s