Rusia va reintroduce cursurile militare şi patriotice în şcoli

Kremlinul a decis să reia cursurile militaro-patriotice sovietice în şcolile din Rusia, în scopul de a le redeştepta elevilor dragostea de ţară şi pentru a-i pregăti să o apere.

Potrivit şefului Agenţiei federale pentru Tineret, Serghei Belokonev, citat de Izvestia, Rospatriotism, o nouă structură de stat, se va ocupa de acest domeniu începând cu 2013.

Rospatriotism va trebui în primul rând să reimplementeze cursurile de orientare militară, precum şi alte activităţi de manevrare a puştii Kalaşnikov, precum şi concursuri de aruncări de grenade, pe care le urmau elevii şi liceenii în perioada sovietică.

Totodată, „dorim să-i instalăm pe şcolari şi studenţi în unităţi militare pentru câteva zile, pentru a-i învăţa ce înseamnă viaţa în armată”, a precizat responsabilul pentru program, Vadim Lobov, citat de Izvestia.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a promovat în permanenţă revenirea la valorile „patriotice”, inclusiv în educaţie, în manualele de istorie sau la cinematograf, odată cu venirea la putere în 1999.

Acest tip de educaţie militară şi patriotică a sistemului sovietic a dispărut odată cu prăbuşirea regimului comunist în 1991.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/rusia-va-reintroduce-cursurile-militare-si-patriotice-in-scoli_58682.html#ixzz2FRa8GNVT

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s