Teroare! Locuitorii din Palazu Mare sunt îngroziţi. Poliţia nu îi poate ajuta

 

Palazu Mare, cartierul constănţean arondat Secţiei 2 de Poliţie Municipală, se confruntă cu probleme serioase. Din spusele localnicilor, romii care locuiesc în acest cartier „fură tot ce prind” şi, pe deasupra, mai sunt şi violenţi. Deşi poliţiştii afirmă că se chinuiesc, cu personalul puţin pe care îl au, să îi ţină în frâu, localnicii spun că nu au mai văzut o patrulă

de poliţie de foarte mult timp prin zonă.

Problemele cu care se confruntă locuitorii din Palazu Mare au depăşit, de mult timp, pragul normalităţii. Oamenii sunt disperaţi şi regretă ziua în care au ales să locuiască aici. În ultimii ani, cartierul Palazu Mare s-a extins enorm, iar romii s-au înmulţit. Astfel, ei au început să fure, pentru a-şi putea întreţine familiile.

„Fură tot ce prind. De exemplu, la mine în grădină am pus gard de sârmă în loc de araci de fier, pentru că mi l-au furat în repetate rânduri. Unor vecini le-au furat până şi instalaţiile electrice. Fură absolut orice, de la găini până la roşii, fasole şi fier vechi”, ne spune un bărbat de 72 de ani.

O altă femeie pe care am întâlnit-o pe drum este îngrozită şi nu vrea nici măcar să-şi spună numele.

„Mi-e frică să vă dau numele că intră peste mine în casă şi mă omoară. Acum câteva zile, am văzut cum o urmăreau pe poştăriţă şi am decis să mă duc să încerc să o ajut, dar au devenit violenţi şi mi-a fost frică. Intră în casele oamenilor ziua în amiaza mare, nu le e frică de nimeni, pentru că Poliţia nu vine niciodată. Fură orice, de la legume, fiare până la bani şi alte bunuri. I-au spart casa unui vecin, care între timp nu mai stă aici, şi i-au luat aproape 20.000 de lei.”

Claudiu, un alt localnic, afirmă că romii din Palazu Mare au o poreclă: găinarii.

„Îi numim găinari pentru că fură multe găini. Noi ştiam că furau, mai demult, fiare, aşa că încercam să le ascundem pe unde putem, aşa că s-au apucat de furat găini.”

Publicitate Online

Secţie nouă de poliţie

Secţia 2 de Poliţie Municipală Constanţa, care este cea mai aglomerată, se confruntă cu o problemă de ordin administrativ. Pentru că Palazu Mare s-a extins enorm în ultimul timp, poliţiştii nu mai fac faţă cererilor şi infrac-ţiunilor. De aceea, oamenii legii

s-au gândit la o soluţie care să-i mulţumească şi pe cetăţeni şi, implicit, care să scadă numărul infracţiunilor.

„Vrem să facem încă o secţie de poliţie la Palazu Mare”, a declarat comisarul şef Adrian Rapotan, adjunctul Inspectoratului de Poliţie Constanţa.

Această afirmaţie a fost întărită şi de comisarul şef Marius Vasile, şeful Secţiei 2 de Poliţie Municipală.

„Am început să facem demersuri în legătură cu înfiinţarea unei noi secţii. S-au făcut rapoarte, motivări, dar costurile sunt imense, aşa că, pentru moment, aşteptăm. Avem nevoie de ajutor pentru că Palazu Mare s-a extins enorm în ultimii ani şi nu mai facem faţă infracţiunilor.”

După ce că dilemele sunt multe, poliţiştii se confruntă şi cu pro-bleme de personal.

„Acum câţiva ani aveam şi 12 – 14 patrule pe noapte. Acum, avem 3 – 4 în cele mai fericite cazuri. S-a tot redus personalul şi efectiv am rămas fără oameni. Poliţiştii nu mai pot face prevenire şi patrulare, ci trebuie să meargă doar la sesizări. Uneori, avem şi opt – nouă apeluri pe noapte, pentru diverse sesizări, aşa că facem o listă de priorităţi şi încercăm să ajungem în timp util la toată lumea”, afirmă comisarul şef.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s