Senatul vasal al israelului , in frunte cu Crin Antonescu va comemora maine, “Holocaustul”.

Holocaustul, comemorat miercuri in Senat

http://www.ziare.com/politica/senat/holocaustul-comemorat-miercuri-in-senat-1194721

Senatul se va intruni, miercuri, intr-o sedinta comemorativa dedicata exprimarii publice a compasiunii si respectului in memoria victimelor Holocaustului, potrivit anuntului facut, marti, de presedintele acestei Camere legislative, Crin Antonescu.

El a facut acest anunt dupa sedinta conducerii celor doua camere legislative, adaugand ca sedinta va avea loc de la ora 12.00.

Potrivit afirmatiilor sale, propunerea Senatului ca aceasta comemorare sa se faca in plenul reunit al Parlamentului nu a putut fi luata in calcul, in conditiile in care Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania “Elie Wiesel” s-a pronuntat pentru desfasurarea comemorarii miercuri, 10 octombrie.

Biroul permanent al Senatului decisese anterior ca aceasta comemorare sa aiba loc marti, 9 octombrie.

Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania “Elie Wiesel” a informat, insa, conducerea Senatului ca la sesiunea comemorativa dedicata exprimarii publice a compasiunii si respectului in memoria victimelor Holocaustului, care ar fi urmat sa aiba loc marti, 9 octombrie, nu va putea beneficia de prezenta ambasadorului Israelului, a membrilor Federatiei comunitatilor evreiesti din Romania si a altor reprezentanti ai organizatiilor evreiesti, deoarece la aceasta data este sarbatoare religioasa mozaica Shima Tora.

Semnatarii documentului aratau ca in aceasta zi nu se pot organiza comemorari.

Statul roman si-a asumat tragedia Holocaustului din Romania si responsabilitatea guvernului Ion Antonescu in ce priveste uciderea a aproximativ 300.000 de evrei, cetateni romani. In urma prezentarii in Parlament a Raportului Comisiei Internationale de Studiere a Holocaustului din Romania “Elie Wiesel”, s-a instituit Ziua de comemorare a victimelor Holocaustului, in data de 9 octombrie, s-a infiintat Institutul National de Studiere a Holocaustului “Elie Wiesel” si s-a construit, in Capitala, Memorialul Holocaustului.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s