Mesaje împotriva mafiei ţigăneşti din Timişoara

Timişoara | Foto: Frontpress.ro

Peste noapte, în Timişoara au apărut mai multe bannere pe care sunt scrise mesaje împotriva mafiei ţigăneşti. Reprezentanţii filialei timişorene a Noii Drepte au declarat că înţeleg reacţia celor care au afişat mesajele din această dimineaţă.

Pe bannerele care au apărut peste noapte în Timişoara scrie „Nu, mafiei ţigăneşti!“. Acţiunea nu a fost revendicată. Pe de altă parte, cu această ocazie reprezentanţii Noii Drepte au anunţat din nou că urmează un nou marş împotriva mafiei imobiliare. Acesta va avea loc sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 14.00.

TIGANII IMPOTRIVA ROMANIEI

„Ar trebui interzişi”

Marşul împotriva mafiei imobiliare ajunge, astfel, la a patra ediţie. Anul trecut, la acelaşi marş, reprezentanţii organizaţiilor de apărare a drepturilor romilor au fost revoltaţi că membrii Noii Drepte au primit autorizaţie pentru miting. „Sunt manifestări extremist care ar trebui interzise. Dar văd că în Timişoara nu este posibil acest lucru. Ei primesc mereu autorizaţii pentru aceste marşuri care promovează ura de rasă”, a declarat în 2011 Letiţia Marc, preşedintele organizaţiei Romani Cris.

Ea a mai spus că a încercat să aibe discuţii cu cei de la Noua Dreaptă, în mai multe emisiuni televizate, dar nu a avut cu cine să vorbească. „Am încercat să le explic că Holocaustul şi toate lucrurile legate de prigoniri ar trebui să fie o lecţie de istorie foarte bună. Dar ei sunt foarte agresivi. Nu vor să înţeleagă. Peste tot în sunt condamnate astfel de organizaţii”, a mai spus Letiţia Marc. Nici organizaţiile pentru rromi nu iau apărarea clanurilor ţigăneşti, însă ei cer organelor abilitate să facă ordine unde este cazul. „Există legi şi oameni plătiţi să le aplice”, a încheiat Letiţia Marc.

sursa: Adevarul.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s