Manifestaţii anti-americane în Nigeria şi Pakistan

Zeci de mii de persoane au manifestat sâmbătă la Kano, cel mai mare oraş din nordul Nigeriei, împotriva filmului antiislam produs în Statele Unite. Manifestanţii strigau „Moarte Americii, Israelului şi duşmanilor islamului”, transmite AFP. Manifestaţii – paşnice de această dată – au avut loc şi în Pakistan.

sursa foto: TheLocal.se

Autor: Mircea Oprea

Data: Sâmbătă, 22 Septembrie 2012

Demonstraţia a fost organizată de Mişcarea islamică din Nigeria, un grup proiranian şiit.

„Suntem aici pentru a ne exprima furia şi dezaprobarea cu privire la acest film”, a declarat Mohammed Turi, un membru al acestei mişcări şi unul dintre organizatorii manifestaţiei.

Totodată, mii de persoane au manifestat din nou şi în Pakistan împotriva filmului antiislam, dar de această dată într-un climat calm, după mişcările de protest care au lăsat în urmă, potrivit unui ultim bilanţ, 21 de morţi, transmite AFP. Vineri, manifestaţiile la care au participat zeci de mii de persoane la Karachi (sud) şi Peshawar (nord-vest) au provocat moartea a 17 persoane.

Filmul „Inocenţa musulmanilor” a provocat un val de violenţe antiamericane în lumea musulmană, manifestaţii având loc în peste 20 de ţări.

Zeci de persoane au murit in confrunatrile cu fortele de ordine, iar ambasadorul american în Libia a fost, de asemenea, ucis.

sursa: RFI.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s