Biserica Catolică din Australia RECUNOAŞTE peste 600 de ABUZURI SEXUALE asupra COPIILOR

Sursa: http://www.realitatea.net/biserica-catolica-din-australia-recunoaste-peste-600-de-abuzuri-sexuale-ale-copiilor_1014123.html

Biserica Romano-Catolică din statul Victoria, Australia, a recunoscut existenţa a peste 600 de cazuri de abuzuri sexuale ale preoţilor săi asupra copiilor, din 1930 până astăzi.

Arhiepiscopul din Melbourne, Denis Hart, a descris incidentele ca fiind „oribile şi ruşinoase”, scrie BBC, în ediţia electronică.

Parlamentul a deschis, în urmă cu ceva timp, o amchetă privind felul în care au fost gestionate cazurile de abuz. Biserica a recunoscut existenţa a 620 de astfel de situaţii, în special între anii 1960 şi 1985. 45 de astfel de cazuri sunt încă incestigate.

Cu toate acestea, apropiaţii victimelor susţin că numărul acestora ar fi de fapt 10.000.

Arhiepiscopul Hart a declarat ca este important ca biserica sa fie deschisa in ceea ce priveste oribilul abuz care a avut loc in Victoria si in alte parti.

In ultimii ani, cazurile de abuz asupra copiilor de catre biserica a fost o mare problema in Australia. In timpul unei vizite facute in Australia in iulie 2008, Papa Benedict al XVI-a s-a intalnit cu o parte dintre victime si si-a cerut scuze public pentru aceste fapte.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s