Marşul Unirii, la Chişinău. Peste 10.000 de persoane sunt aşteptate să participe la eveniment

Marşul Unirii, anunţat de Platforma Acţiunea 2012, urmează să se desfăşoare astăzi la Chişinău. Potrivit organizatorilor, la eveniment sunt aşteptate peste 10 mii de persoane. Primăria Capitalei a autorizat desfăşurarea marşului, dar a cerut modificarea traseului pentru a evita eventuale confruntări cu participanţii unei contramanifestaţii a forţelor de stânga.

Participanţii la Marşul Unirii au anunţat că se vor întruni la Academia de Ştiinţe a Moldovei. De acolo vor porni pe strada Ismail până la strada Alexei Mateevici. Ei îşi vor continua parcursul pe strada Anton Crihan până la Teatrul de Vară din Parcul „Valea Morilor care este punctul de destinaţie finală. În acelaşi timp, reprezentanţii partidului Patrioţii Moldovei şi-au anunţat decizia de a contramanda manifestaţia care urma să se desfăşoare astăzi în Scuarul Sindicatelor. Liderul formaţiunii, Mihail Garbuz, a spus, însă, că va manifesta în centrul Capitalei, în calitate de cetăţean al Moldovei. El a mai spus că acolo se vor aduna mai mulţi simpatizanţi ai partidului său. Recent, directorul interimar al Serviciului Informaţii şi Securitate, Valentin Dediu, declara la un post privat de televiziune că în spatele evenimentelor de astăzi sunt implicate forţe din afara ţării. În acelaşi timp, Ministerul de Interne a dat asigurări că poliţia este pregătită să împiedice eventualele confruntări între dintre unionişti şi simpatizanţii Partidului „Patrioţii Moldovei”. Oamenii legii promit că în asigurarea ordinii publice vor fi implicate forţe capabile să supravegheze până la 20 de mii de manifestanţi, fără să precizeze cifra exactă a poliţiştilor care vor fi dislocaţi pe teren. MAI execută astfel ordinul prim-ministrului, care a cerut instituţiilor de drept să întreprindă acţiuni de prevenire a eventualelor violenţe. Totodată, Vlad Filat s-a adresat cetăţenilor să nu participe la evenimentul de astăzi. Atât comuniştii, cât şi socialiştii, au cerut Primăriei să interzică desfăşurarea Marşului Unirii.

sursa: Publika.md

Note: Partidul „Patriotii Moldovei”, care s-ar putea foarte bine numi Patri-HOTII Moldovei, este o fractiune de stil comunist si romanofob.  Liderul Partidului „Patriotii Moldovei”, Mihail Garbuz sau Moshe Garbus  cum este cunoscut mai recent, este un patriot maldavan de origine khazară (sau dacă doriţi puteţi folosi alte cuvinte, precum unul de origine poloneză). Mustăcioara de komsomolist nu-i trădează originile (chit că ironic el sau orice om (din cei 5) din „partidul” său se încadrează  în orice altă categorie, dar nu tânăr). Mai multe detalii despre Mihail Garbuz aici . Mihail Garbuz este de asemenea si principalul organizator al violentelor din 5 august 2012 indreptate impotriva manifestantilor unionisti, riscand minim 2 ani de inchisoare si fiind cercetat penal.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s