Sa mori tu ca nu minti? Mitt Romney: „Orientul Apropiat are nevoie de o conducere americană”

Mitt Romney | Getty Images

Țările din Orientul Apropiat, zguduite în ultima săptămână de proteste îndreptate împotriva Statelor Unite, au nevoie de o „conducere americană”, a declarat Mitt Romney, candidatul republican la președinția Statelor Unite, potrivit LeMonde.
„Lumea are nevoie de o conducere americană. Orientul Apropiat are nevoie de o conducere americană și intenționez să fiu un președinte care va întrupa acest leadership pe care America îl respectă și care ne va face în continuare admirați în toată lumea”, a declarat Romney în timpul unei întâlniri electorale din Fairfax, Virginia, în nord-estul Statelor Unite.
„Când privim lumea astăzi, am zice că suntem mai degrabă la mila evenimentelor în loc să le provocăm noi. Or, una dintre calitățile esențiale ale Americii este de a crea evenimente”, a continuat Romney în fața celor 2.700 de susținători adunați într-un parc.
Cu o zi înainte, candidatul republican l-a acuzat pe președintele Barack Obama că a transmis „semnale ambigue” în urma protestelor violente care au vizat mai multe ambasade americane din Libia, Egipt, Maroc, Tunisia și Yemen.
Declarația sa a fost criticată, inclusiv de unii dintre colegii săi republicani. Nicholas Burns, un diplomat care a lucrat pentru fostul președinte George W. Bush, s-a declarat consternat de declarațiile politice pe care le-a făcut Romney, în momentul în care ambasadele SUA erau atacate.
Romney l-a mai criticat pe Obama și deoarece a redus bugetul pentru apărare cu 500 de miliarde de dolari. „Dacă voi fi președintele Statelor Unite, vom restabili angajamentele noastre militare și vom face astfel încât armata americană să rămână cea mai puternică din lume”, a promis el.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s