Organizatorii Marsului Unirii invita liderii de opinie, personalitati culturale si oamenii politici in data de 16 septembrie sa participe la « Cordonul Libertatii »

Organizatorii Marșului Unirii din data de 16 septembrie 2012 invită liderii de opinie din Republica Moldova – personalităţi politice, culturale, reprezentanţi ai minorităţilor naționale, care susțin valorile libertății și democrației veritabile, să participe la ,,Cordonul Libertăţii”, transmite Romanian Global News.

,,Cordonul Libertăţii” este o inițiativă destinată garantării bunei desfășurări a acțiunii, în cadrul legal, fără acțiuni provocatoare.

Pentru a evita orice interpretări rău–voitoare, organizatorii marșului precizează că inițiativa ,,Cordonul Libertăţii” se adresează tuturor personalităților menționate, indiferent dacă susțin sau nu cauza unirii, ori consideră că acest deziderat poate fi atins și prin acțiuni și manifestări de altă natură.

În opinia organizatorilor, unirea Republicii Moldova cu România este realizabilă în timp prin negocieri și compromisuri, dar Declarația Universală a Drepturilor Omului nu se negociază.

Libertatea cuvântului şi dreptul la opinie sunt inalienabile şi incontestabile.

Invităm liderii partidelor politice, pe primarul general al Chișinăului, lideri ai organizațiilor non-guvernamentale și alți lideri de opinie, să se alăture inițiativei.

De asemenea, rugăm șefii misiunilor Uniunii Europene, OSCE, ONU, reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău să observe cu atenție desfășurarea evenimentului.

,,Cordonul Libertăţii” se dorește a fi STRICT o tribună menită să vegheze asupra respectării principiilor şi valorilor democraţiei.

sursa: RGNPress.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s