Marsul pasnic al Unirii asigurat de Ministerul de Interne de la Chisinau. Grupurile rusofone ameninta in continuare

Membrii Platformei Civice „Acțiunea 2012” au declarat că au primit asigurări de la reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne ca institutia va întreprinde toate măsurile necesare pentru buna desfășurare a Marșului Unionist pasnic de la Chisinau, transmite Romanian Global News.

O intalnire in acest sens a avut loc la MAI. Întâlnirea a avut loc ca urmare a unei scrisori adresate Primarului general al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, în care MAI menționează faptul că „forțele politice și asociațiile obștești care vor contramanifesta fac declarații în care sunt camuflate incitări la vrajbă și dezbinare națională, fapt care nu poate fi trecut cu vederea”, scrie http://www.unimedia.md.

Reprezentantii MAI au declarat că nu doresc să se repete scenariile de la Cahul și Bălți, atunci când s-au iscat confruntări soldate cu victime. La rândul lor, membrii Platformei civice „Acțiunea 2012” au spus că sunt adepți ai non-violenței, respectă legea și vor evita cu orice preț apariția conflictelor.

Marșul celor aproximativ 10.000 de unioniști este programat pentru duminică, 16 septembrie, cu începere de la ora 14.00.

In acest timp provocatorii rusofoni reprezentati de partidul Patrioţii Moldovei nu acceptă solicitarea înaintată de Primăria Chişinău de a protesta duminică, 16 septembrie, în faţa scuarului Teatrului Naţional de Operă şi Balet „ Maria Bieşu”. Aceştia au anuntat ca vor merge în Piaţa Marii Adunări Naţionale transmite UNIMEDIA.

„Noi acţionăm legal. Nu am primit nici un refuz de a merge în Piaţa Marii Adunări Naţionale. De asemenea, noi am fost primii care am solicitat să protestăm în PMAN. Nu pot să vorbesc în numele meu sau al celor care vor fi acolo dacă vor exista provocări sau violenţe. Unicul care știe este Dumnezeu”, a declarat vicepreşedintele partidului Patrioţii Moldovei, Alexandru Dobrea, în cadrul unei conferinţe de presă.

sursa: RGNPress.ro

10.000 pentru Unire

10.000 de unioniști vor mărșălui duminică, 16 septembrie, cu steaguri tricolore și mesaje de unitate națională pe străzile Chișinăului. Suntem deciși să dăm un semnal clasei politice și cetățenilor din cele două state românești, precum și comunității internaționale, că reunificarea Republicii Moldova și a României este deja un proces ireversibil prin numărul mare de persoane care își doresc acest lucru. Acest fapt este demonstrat și de recentul sondaj organizat dincolo de Prut potrivit căruia aproape 90% dintre români își doresc Unirea.

Platforma Civică “Acțiunea 2012″ cheamă toate forțele pro-unioniste din Republica Moldova să se alăture Marșului unionist de pe 16 septembrie. Să ieșim împreună pe străzile Chișinăului pentru a demonstra că suntem din ce ce în ce mai mulți, din ce în ce mai puternici, din ce în ce mai uniți!

Având în vedere incidentele de la Marșurile organizate vara aceasta la Cahul și Bălți, facem un apel către Ministerul de Interne să ne asigure integritatea fizică, dreptul la liberă exprimare și pluralismul opiniilor. Sperăm că pe 16 septembrie nu vom mai avea parte de scene în care comuniștii și aliații acestora să instige la ură și violență, să atace cu ouă, pietre și petarde atât participanții la Marș, cât și jurnaliștii ce reflectă evenimentul, punând iarăși sub semnul întrebării democrația și statul de drept din Republica Moldova.

Platforma civică “Acţiunea 2012” a militat întotdeauna paşnic pentru drepturile europene ale basarabenilor, pentru unitatea acestui teritoriu şi extinderea sa prin Unirea cu România, aleasă prin voință populară, spre deosebire de comunişti care au optat pentru subminarea statului, mafiotizarea acestuia şi dezintegrare teritorială.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s