Hezbollah: Iranul va lovi bazele americane daca este atacat de Israel

Iranul ar putea lovi bazele americane din Orientul Mijlociu ca raspuns la un posibil atac al Israelului imptoriva facilitatilor nucleare, chiar daca fortele americane nu joaca nici un rol in atac, a declarat liderul libanez al miscarii Hezbollah.

„S-a luat decizia unui raspuns iar raspunsul va fi de mare amploare”, a explicat secretarul general al Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, citat de Reuters.

„Raspunsul nu va viza doar baze din Israel. Bazele americane din intreaga regiune ar putea deveni tinte ale Iranului”, a mai precizat Nasrallah, invocand surse oficiale iraniene. „Daca Israelul ataca Iranul, America poarta responsabilitatea”.

Declaratiile Hezbollah vin in contextul in care retorica israeliana a devenit foarte agresiva si amenintatoare cu privire la facilitatile nucleare ale Iranului. Analistii considera ca probabil un atac al Israelului impotriva Iranului inaintea alegerilor prezidentiale americane care vor avea loc in noiembrie.

Premierul israelian, Beniamin Netanyahu a solicitat puterilor mondiale sa stabileasca „o linie rosie clara” prin care sa convinga Iranul ca va fi oprit de la obtinerea arsenalului nuclear.

sursa: Ziare.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s