Titus Corlatean: Romania sprijina in continuare Turcia pentru aderarea la UE

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlatean, l-a primit in august, in vizita de prezentare, pe Omur Solendil, ambasadorul Republicii Turcia la Bucuresti, prilej cu care a reiterat sprijinul ferm al Romaniei pentru aderarea Turciei la Uniunea Europeana.

In cadrul intrevederii cei doi interlocutori au evidentiat stadiul excelent al relatiilor bilaterale dintre Romania si Turcia, ridicate, in 2011, la nivel de Parteneriat Strategic. Totodata, a fost reiterat interesul pentru semnarea in perioada urmatoare a Planului de Actiune al Parteneriatului Strategic, care vizeaza proiecte concrete de colaborare in diferite domenii de activitate, de la sectorul economic si energie, la cooperarea in domeniul securitatii si la nivel regional, potrivit unui comunicat al MAE.

Referitor la cooperarea economica, cei doi oficiali au exprimat satisfactia pentru cresterea, din ultima perioada, a schimburilor comerciale intre Romania si Turcia si au analizat noi posibilitati de valorificare a potentialului pe care il are aceasta relatie.

Ambasadorul turc a confirmat invitatia ca ministrul roman al afacerilor externe sa efectueze o vizita oficiala la Ankara in urmatoarea perioada.

Spune NU aderarii Turciei la UNIUNEA EUROPEANA

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s