Israelul nu va ataca Iranul mai devreme de noiembrie – oficial american

Un oficial american, Mike Rodgers, a estimat, marti, ca Israelul nu va ataca Iranul, in vederea distrugerii instalatilor nuclare, mai devreme de luna noiembrie, inainte de alegerile prezidentiale de la Washington, care vor avea loc pe 6 noiembrie.

Rodgers a afirmat cele de mai sus dupa o intalnire cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, adaugand ca alegerile prezidentiale din SUA reprezinta un criteriu in planurile de atac israeliene, arata Haaretz.

Fostul director CIA Michael Haydent a afirmat, luni, ca planurile privind un posibil atac asupra Teheranului trebuie formulate rapid, din moment ce exista informatii potrivit carora Iranul ar putea dispune de arme nuclare in 2013 sau 2014.

Israelul este tinta presiunilor internationale care au ca obiect intentia statului evreu de a ataca unilateral Iranul. Statele Unite, in mod aparte, au subliniat explicit faptul ca se opun unei astfel de lovituri.

Israelul, presat international sa nu atace Iranul singur

Retorica recenta a liderilor israelieni, conform careia nu mai este suficient timp pentru a contracara programul nuclear al Iranului, a sporit ingrijorarile internationale cu privire la iminenta unei interventii militare, in ciuda presiunilor diplomatice.

sursa: Ziare.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s