Ungurii își vor bisericile istorice, într-o țară în care au venit ca oaspeți și s-au crezut grofi

Articolul este preluat de pe site-ul NapocaNews.ro

Într-o țară în care fără o alianță cu UDMR-ul nu faci politică, ungurii au ieșit în stradă, la Sfântu Gheorghe, dar și prin Budapesta, să ne vorbească despre ”Ziua dreptății”. Ziua dreptății cui? Adică pentru ce au ieșit oamenii aștia pe stradă? Pentru că vor, din nou, autonomia regională a Ţinutului Secuiesc şi pentru că nu sunt de acord cu „renaţionalizărea” şcolilor conduse de bisericile istorice maghiare din Transilvania.

Să le luăm punctual. Ungurii vor autonomie pentru Ținutul Secuiesc, dar nu și-au pus niciodată întrebarea dacă acel ținut este al lor, sau dimpotrivă este parte integrantă a României. În școala generală și în liceu mi-a plăcut a dracu de mult Istoria României și nu-mi aduc aminte, nici să mă pici cu ceară, ca Burebista să fi înstrăinat o palmă din pământul strămoșilor lui, triburilor hunice.

Organizatorii manifestării de la sfârșitul săptămânii se autoproclamă înalte fețe ale bisericilor istorice maghiare din Transilvania. Să știți că nici despre Decebal nu-mi amintesc să fi înființa vreo biserică istorică ungurească pe pământul vechii dacii.

Mai mult, cu cât avansam în anii de școală avansam și în perioadele și evoluțiile istorice ale țării noastre și ale celor din împrejurimi. Îmi amintesc de niște evenimente diabolice. Țăranii români au fost schingiuiți, ologiți, arși de vii, bătuți și siluiți de grofii unguri care, pentru o scurtă vreme și din nefericire, s-au aciuat pe teritoriul sfânt al României.

Bisericile istorice ungurești despre care vorbesc cei ce-și zic fețe preoțești nu au existat în Transilvania. În scurta lor ședere aici și le-au creat ei și apoi le-au ridicat la rang ”istoric”. Pământurile pe care acum și le revendică au fost arate de plugurile țăranilor români cu mult înainte să vină hunii să se proclame stăpâni în țara noastră.

Domnilor de etnie maghiară, mă refer la cei care conduc formațiuni politice, bisericești, militare și para militare, pământurile pe care voi le revendicați nu au aparținut niciodată națiunii ungare. Strămoșii voștrii au năvălit aici, la fel ca în pustă, și s-au crezut stăpâni, ca Antonescu la Cotroceni. Politicienii unguri sunt atât de orbiți de promisiunile primite de pe urma alianțelor politice că nu se mai înțeleg între ei.

Altădată UDMR-ul era o formațiune politică docilă. Dacă șeful zicea să voteze cu dreapta, votau cu dreapta, dacă șeful zicea să nu voteze, niciunul nu se prezenta la vot. Acum s-au împărțit în clanuri asemeni strămoșilor huni, fiecare cu cortul lui, dar nu au înțeles un lucru simplu – fără ei nu se face politică, dar nu ei fac legea.

Paul Panait

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s