Bravo Armenilor! Au ars steagul Ungariei si au aruncat cu rosii si oua – afla pe cine a infuriat Budapesta

Sute de armeni au ars drapelul maghiar in fata ambasadei Ungariei de la Erevan, dupa ce autoritatile de la Budapesta au decis extradarea unui soldat azer, care a ucis un armean, in tara natala, unde a fost gratiat.

Protestatarii au ars steagul Ungariei si au aruncat cu rosii si oua in sediul ambasadei, acuzand Budapesta ca a facut o intelegere cu Azerbaijanul, pentru a exploata resursele de la Baku, arata Daily Star.

„Ungurii si-au vandut onoarea si constiinta azerilor ca si cum ar fi fost o prostituata ieftina”, a spus organizatorul protestului.

Armenia a intrerupt relatiile diplomatice cu Ungaria, presedintele de la Erevan, Serzh Sarkisian, spunand ca Budapesta a comis o greseala enorma prin extradarea criminalului azer.

Presedintele SUA, Barack Obama, s-a declarat de asemenea ingrijorat de gratierea primita de soldatul azer din partea autoritatilor de la Baku.

Ostilitatile dintre Armenia si Azerbaijan sunt intense, ramanand foarte multe amintiri din razboiul pentru regiunea Nagorny Karabakh din anii ’90.

Preşedintele SUA, Barack Obama, s-a declarat „foarte preocupat” de decizia Azerbaidjanului de graţiere a unui militar care a ucis un armean. Condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui ofiţer armean la Budapesta, în 2004, Ramil Safarov, 35 de ani, a fost transferat vineri din Ungaria în Azerbaidjan, fiind graţiat de preşedintele azer Ilham Aliev.

În 2004, Safarov l-a decapitat pe ofiţerul armean Gurgen Margarian, în timp ce victima dormea, într-o şcoală militară din Budapesta creată de NATO.

surse: Nationalist.ro

Anunțuri