Partidul Comunist din R. Moldova instiga la violenta impotriva celor care isi exprima pasnic un punct de vedere unionist

Nici nu a fost bine anuntat marsul organizatiilor unioniste pe 16 septembrie la Chisinau, ca membri ai partidului Comunist al lui Vladimir Voronin au inceput deja sa instige la violenta. Instigarile la violenta au plecat de comuniștii din Consiliul Municipal al Chisinaului care au anuntat ca “marșul s-ar putea transforma într-un măcel” , transmite Romanian Global News.

„16 septembrie 2012 ar putea deveni o zi a măcelului în masă în centrul Chişinăului. Aşa-numitul „marş al unirii” nu poate fi considerat altfel decât vădit antistatal şi provocator. Se ştie că un şir de organizaţii obşteşti şi partide extraparlamentare, care îşi declară ataşamentul faţă de poziţiile stataliste, declară în mod tranşant că nu vor admite desfăşurarea acestui marş şi îşi cheamă susţinătorii să iasă în stradă pentru a contracara prin forţă defilarea unioniştilor”, se spune într-o declarație publicată pe site-ul PCRM.

Comunistii isi bat joc inclusiv de statul de drept care este R. Moldova declarand ca:
„Evenimentele de la Bălți au demonstrat că organele de drept nu sunt capabile să asigure ordinea publică şi securitatea orăşenilor în condiţiile în care mulţimea din ambele părţi este suprasaturată cu provocatori agresivi, întreptaţi spre violenţe. Pe 16 septembrie, aşa-numitul „marş al unirii” se va termina, în cel mai bun caz, ca și la Bălţi – prin violențe, dezordini în masă şi pierderea oricărui control asupra situaţiei”, mai spun comuniștii.

Instigarile la violenta a fortelor pro ruse de la Chisinau finantate de Moscova si coordonate de comunistii lui Voronin nu au primit inca replica autoritatilor de la Chisinau.

sursa: RGNpress.ro

Ce spune CODUL PENAL al Rep. Moldova despre Instigare

Articolul 2792. Instigarea în scop terorist sau
justificarea publică a terorismului
(1) Instigarea în scop terorist, adică distribuirea sau punerea în alt mod la dispoziţia publicului a unui mesaj cu intenţia de a instiga sau cunoscînd că un astfel de mesaj poate instiga la comiterea unei infracţiuni cu caracter terorist,
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 300 la 600 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 5 ani, în toate cazurile cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani sau cu lichidarea persoanei juridice.
(2) Justificarea publică a terorismului, adică distribuirea sau punerea în alt mod la dispoziţia publicului a unui mesaj despre recunoaşterea unei ideologii sau practici de comitere a infracţiunilor cu caracter terorist ca fiind justă, care necesită a fi susţinută sau este demnă de urmat,
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 200 la 500 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 140 la 200 de ore, sau cu închisoare de pînă la 4 ani, în toate cazurile cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, în mărime de la 800 la 2000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani sau cu lichidarea persoanei juridice.
(3) Acţiunile prevăzute la alin. (1) sau (2), săvîrşite:
a) prin intermediul unui mijloc de informare în masă;
b) cu folosirea situaţiei de serviciu,
se pedepsesc cu amendă în mărime de la 500 la 1000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 5 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, în mărime de la 3000 la 5000 unităţi convenţionale cu (sau fără) privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani sau cu lichidarea persoanei juridice.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s