Miscarea Sionista Mondiala: „Numirea lui Sova in Guvern e jenanta si revoltatoare”

World Zionist Organization (Miscarea Sionista Mondiala) protesteaza fata de numirea lui Dan Sova ca ministru in Guvernul Romaniei, considerand ca aceasta este „absolut jenanta si revoltatoare”.

„In numele Miscarii Sioniste Mondiale – Comisia pentru Romania din cadrul WZO, vrem sa declaram ca numirea lui Dan Coman Sova in Guvernul Romaniei este absolut jenanta si revoltatoare si foarte inacceptabila, in Romania, in Israel si in intreaga lume”, se arata intr-un comunicat semnat de Iulius Medler si Zighi Zilberman, remis Ziare.com.

Centrul pentru Combaterea Antisemitismului: Numirea lui Sova in Guvern, un afront

„Suntem foarte revoltati fata de aceasta numire a unei persoane care neaga istoria poporului evreu de pretutindeni, care neaga Progromul de la Iasi si Holocaustul, in general. Dorim sa-i aducem aminte domnului Sova ca intre 27-29 iunie 1941 a fost unul din cele mai cumplite si violente progromuri din istoria evreilor din Romania, initiat de generalul Ion Antonescu impotriva cetatenilor de etnie evreiasca din orasul Iasi.

In conformitate cu datele prezentate de autoritatile romane, in cele trei zile au fost ucisi 13.266 de evrei, si nu 24 de cetateni romani precum a declarat domnul Sova intr-o emisiune televizata la inceputul anului 2012”, se afirma in comunicat.

Seful Centrului Simon Wiesenthal: E jenant pentru Romania ca Sova e ministru

Semnatarii solicita ca Dan Sova sa fie „demis imediat” si apoi sa fie trimis la Yad Vashem din Israel (Memorialul victimelor Holocaustului), unde sa studieze istoria Holocaustului si a „tuturor pogromurilor din Romania”.

„Noi vom continua sa apelam la guvernul SUA si la conducerea Uniunii Europene pana ca aceasta persoana va fi demisa din Guvernul Romaniei, cu cat mai repede cu atat mai bine!”, se incheie comunicatul Miscarii Sioniste Mondiale.

La inceputul lunii martie, senatorul PSD Dan Sova a declarat ca numarul evreilor ucisi la Iasi in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost mai mic decat datele oficiale, iar romanii nu au fost implicati.

„Datele istorice arata ca la Iasi au fost omorati 24 de cetateni romani de origine evreiasca de soldatii din armata germana (…) Nu au participat soldati romani. Este un lucru lamurit istoric”, a spus Sova intr-o emisiune de televiziune.

Sova cere scuze pentru negarea Holocaustului

Declaratiile lui Sova au starnit proteste din partea organizatiilor internationale evreiesti, senatorul fiind nevoit sa-si ceara scuze si sa demisioneze din functia de purtator de cuvant al PSD.

O.A.

sursa: Ziare.com

Max Nordau, co-fondator al Miscarii Sioniste Mondiale

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s