Bulgaria va realiza o hartă a ghetourilor de romi din ţară, cu fonduri europene

Autorităţile bulgare vor executa un proiect finanţat cu fonduri europene în vederea creării unor hărţi cu ghetourile locuite de cele mai marginalizate comunităţi de romi din ţară, relatează Novinite.com.

Proiectul este finanţat prin Proiectul Operaţional European pentru Resurse Umane şi Dezvoltare și urmează să fie finalizat în octombrie 2013, când va fi finalizată și harta ghetourilor.

În total, 700 de cenzori din cadrul a şase instituţii guvernamentale centrale, municipalităţi şi organizaţii nonguvernamentale vor studia distribuţia geografică a acestei minorităţi marginalizate, pe teritoriul a 264 de municipalităţi din ţară.

Culegerea acestor informaţii urmează să ajute autorităţile bulgare să propună politici mai bune de integrare a romilor în domeniul educaţiei, ocupării forţei de muncă, sănătăţii, dar şi în sfera socială.

Marginalizarea membrilor comunităţii romilor – inclusiv segregarea la scară largă a unor ghetouri de romi sau ocuparea ilegală a unor proprietăţi de către membri ai acestei minorităţi – rămâne în continuare una dintre cele mai grave probleme publice a Bulgariei.

sursa: b1.ro

Nota: REDACTIA OCTAVIAN GOGA prefera promovarea denumirii de TIGANI in loc de romi

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s