Maghiarii il asculta pe Viktor Orban pentru ca sprijina autonomia – vezi cine o spune

Liderul PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat ca maghiarii l-au ascultat pe premierul ungur Viktor Orban si nu s-au prezentat la referendum, pe motiv ca acesta sustine autonomia.

„Am fost mirat de declaratiile prim-ministrului Victor Ponta, care era suparat pe maghiari spunand de ce asculta ei de Orban Viktor, fiindca nu dansul este premier in Romania (…) In schimb, Guvernul de la Budapesta a spus ‘da’ autonomiei, iar domnul Orban Viktor sprijina autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc. Deci, cum gandeste Victor Ponta, oare pe cine asculta cei din secuime sau maghiarii din Ardeal?”, a declarat Kulcsar Terza Jozsef, citat de Adevarul.

Kelemen: Nu cred ca declaratiile lui Viktor Orban au influentat votul maghiarilor

Acesta a dorit sa-i aminteasca premierului Victor Ponta ca, acum cativa ani, CNS a organizat un referendum pentru autonomia Tinutului Secuiesc, pe care Guvernul de la Bucuresti nu l-a luat in seama. 99% dintre votanti s-au pronuntat atunci in favoarea autonomiei.

Premierul Ungariei, Orban Viktor, a afirmat, sambata, la Baile Tusnad, la Universitatea de Vara „Tusvanyos”, referitor la referendum, ca le ureaza „romanilor si maghiarilor din Romania sa aduca decizii bune, adica sa nu ia nicio decizie, ceea ce maine (duminica – n.red.) este o posibilitate”.

sursa: Ziare.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s