Miscarile si uniunile satelit ale Partidului Democrat-Liberal

Vazand ca nu mai au puterea de demult, PDL a pornit la lansarea de noi miscari si uniuni satelit ce au rolul de a-l sustine pe Traian Basescu, atat in viata cotidiana cat si mai ales in campania pentru referendumul din 29 iulie 2012.

Doar cateva din miscarile politice create de PARTIDUL DEMOCRAT-LIBERAL pentru a induce electoratul in confuzie si a vota pro-Basescu fara ca ei sa stie, sunt prezentate in continuare.

1. Miscarea NOUA REPUBLICA:

NOUA REPUBLICĂ este o mișcare politică apărută în toamna anului 2011, ca urmare a publicării pe internet de către Mihail Neamțu a unui manifest intitulat “Crez politic“. Preluat rapid în blogosferă, documentul a generat spontan un val de simpatie și emulație, mii de “internauți” exprimându-și susținerea și comentând intens pe marginea manifestului. Crezul este completat de un Manual de luptă.

În scurt timp, inițiative punctuale independente s-au auto-agregat și au dus convergent spre aceeași decizie: nevoia de acțiune. Apariția site-ului www.nouarepublica.ro a dus în mod firesc la constituirea unei comunități online care a cunoscut o evoluție fulminantă, atât ca număr de membri cât și ca prolificitate a dezbaterilor.

Pasul următor a fost făcut rapid: ieșirea din sfera pixelilor și prima întâlnire a simpatizaților, pe 13 octombrie 2011, la Casa de Cultură a Studenților din București. Apare conceptul “Șapte pași pentru o nouă Românie“

A urmat un proces accelerat de structurare ca grup de acțiune. Pe 5 Noiembrie 2011, la Brașov, are loc Întâlnirea Națională a Susținătorilor Noua Republică, asociată apoi cu “A doua Adunare Națională”, unde participanții evocă o nevoie stringentă de reformare a clasei politice. Obiectivele identificate au fost transformarea mișcării în partid politic și intrarea în Parlament în 2012, ca singură modalitate de a influența jocul politic în cadrul legal democratic.

La sfârșitul anului 2011 Noua Republică dobândea personalitate juridică (Asociația Noua Republică, cu sediul în București), dar existau deja grupuri de acțiune în mai multe orașe din România.

Apar și sunt votate în cadrul următoarelor două adunări naționale desfășurate la Sibiu, documente descriind strategii de organizare. Apar noțiunile de GIN (Grupul de Inițiativă Național) și GIL (Grup de Inițiativă Local). Mihail Neamțu este ales în mod formal Președinte al asociației.

Începutul anului 2012 găsește Noua Republică în plin proces de evoluție organizatorică și doctrinară. Se lucrează la diverse documente sectoriale și la statutul viitorului partid. Apar poziții oficiale și strategii de reformare, ca cele referitoare de exemplu la Sănătate. Noua Republică începe să devină din ce în ce mai vizibilă în mass-media, prin vocea fondatorului său, Mihail Neamțu, dar și prin declarații și luări de poziție diverse ale mai multor vectori de opinie. Se organizează acțiuni de stradă, se lansează campania de strângere de semnături pentru înființarea partidului, apar referințe publice ale actorilor politici la adresa Noii Republici. Apar auto-poziționări clare față de celelalte forțe politice și față de evenimente importante dezbătute public.

Cu ocazia celei de a IV-a Adunări Naționale Noua Republică, pe 3 martie 2012, Monica Macovei ține un discurs pe teme de combatere a corupției, unele declarații fiind preluate intens de mass-media. Se lansează Pactul Fiscal și Manualul de Identitate. Sunt prezentați câțiva dintre membrii de bază ai echipei.

În martie 2012, Noua Republică are 35 de filiale active, mii de membri și zeci de mii de simpatizanți în România și Diaspora. Obiectivul transformării in partid politic evoluează în graficul planificat.

PS

O Nouă Republică se sprijină pe o Constituţie a libertăţii.

O construcţie politică nouă cere lideri nepătaţi. Sub cupola valorilor constituţional-democratice avem nevoie de oameni şi instituţii care n-au servit structurile Partidului Comunist; oameni care nu şi-au pierdut demnitatea servind bătrâna Securitate.

România are nevoie de o construcţie politică în care noul şi vechiul sunt aduse laolaltă: înţelepciunea tradiţiei (care ne învaţă preţul libertăţii) dialogînd cu inteligenţa modernităţii (care ne-a scos din subdezvoltare).

Ca oameni, murim singuri şi ne salvăm împreună. Ca naţiune, dăinuim numai răspunzând robust provocărilor istoriei.

NOTA NOASTRA: A se observa ca liderii si membrii importanti sunt sau au fost si in PDL: Mihail Neamtu

2. Initiativa Civica de Centru Dreapta (ICCD):

Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta este o platformă de exprimare civică pentru toţi cetăţenii care îşi doresc ca viaţa politică din România să fie construită în jurul dialogului, transparenţei şi moderaţiei politice. Iniţiativa Civică de Centru Dreapta îl are drept iniţiator pe Mihai Răzvan Ungureanu, căruia i s-au alăturat alţi trei membri fondatori – Cristian Preda, Monica Macovei şi Ioan Stanomir. Lansarea oficială a Asociației avut loc în data de 6 iulie 2012.

Scopul Iniţiativei Civice de Centru Dreapta este acela de a se constitui într-o platformă flexibilă a societăţii civile în baza căreia sunt aşteptaţi să se exprime toţi cetăţenii ale căror valori şi principii despre societate, economie şi viaţă politică sunt apropiate dreptei europene.

Iniţiativa este, înainte de toate, un mijloc de expresie pentru majoritatea mută a electoratului românesc care nu se mai regăseşte în oferta politică actuală şi care preferă să-şi inhibe manifestările în viaţă publică pe fondul unei profunde dezamăgiri faţă de clasa politică actuală.

Iniţiativa Civică de Centru Dreapta s-a constituit sub forma unui ONG, din dubla raţiune de a oferi cetăţenilor confortul unei angajări în spaţiul public fără condiţionarea apartenenţei la un partid politic, dar şi din raţiunea pragmatică a timpului scurt pentru înfiinţarea şi înregistrarea unui partid politic capabil să intre cu şanse în lupta electorală din toamnă.

Mihai Răzvan Ungureanu, iniţiatorul ICCD:
”Obiectivul nostru principal este acela de a coagula în jurul nostru un număr suficient de mare de aderenţi şi simpatizanţi, astfel încât Iniţiativa să joace rolul unui factor de coagulare al tuturor partidelor, organizaţiilor şi structurilor de dreapta din România. Toate aceste entităţi, alături de Iniţiativa Civică de Centru Dreapta, trebuie să se regăsească în final în interiorul unei platforme electorale unice, aptă ca în toamnă să angajeze candidaturi şi să intre în lupta electorală pentru reprezentarea în Parlament.”

Monica Macovei, membru fondator ICCD:
”Îmi continui lupta pentru reformarea clasei politice, care este în foarte mare parte coruptă. Cred în valorile de dreapta: respectarea legii, încurajarea tinerilor şcoliţi la prestigioase universităţi să se întoarcă în ţară şi să ia locul clientelei politice, grija pentru cei 1,8 milioane de oameni din sectorul privat care muncesc şi îşi plătesc taxele. Să înlocuim hoţii, proştii şi mincinoşii din clasa politică cu oameni respectaţi, cărora le pasă de România.”

Cristian Preda, membru fondator ICCD:
”E important ca fiecare dintre noi, cu convingerile lui, cu opţiunile lui, să facem front comun pentru o politică demnă, în slujba unui stat simplu, cu respect pentru lumea privată şi pentru bugetari deopotrivă, astfel încât mâine să nu se mai vorbească despre o criză a statului de drept în România. Nu avem de distrus o ţară, ci de construit o ţară.”

Ioan Stanomir, membru fondator ICCD:
”Miza este să nu creăm un alt partid care să semene cu celelalte, ci un spirit care să arate că se poate face politică altfel. Cred că vom găsi acel nucleu care să ne ajute să rezistăm.”

Vă chemăm pe toate cele și pe toți cei care credeți în viitorul României să vă alăturați Inițiativei noastre!

E o luptă pe care trebuie să o ducem azi. Mâine va fi prea târziu.

E o luptă pe care trebuie să o ducem împreună. Singuri, am pierdut-o deja.

E o luptă pentru părinții noștri, pentru noi, ca și pentru generațiile viitoare.

E o luptă pentru România!

NOTELE NOASTRE: A se observa ca liderii si membrii importanti sunt sau au fost si in PDL precum avand si simpatii pentru Traian Basescu: MIHAI RAZVAN UNGUREANU, MONICA MACOVEI, CRISTIAN PREDA, IOAN STANOMIR

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s